Čelik sjajnom igrom ubjedljivo savladao Gornji Rahić
Isaković, Međuseljac i Mašić danas su bili nerješiva enigma za gostujuću odbranu

Zeničani upisali sedmu pobjedu u sezoni

Čelik sjajnom igrom ubjedljivo savladao Gornji Rahić

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju u okviru 20.kola 1.lige FBiH dočekali ekipu Gornjeg Rahića. U jednoj zanimljivoj utakmici zasluženu pobjedu je slavila ekipa Čelika rezultatom 3:0.

Zeničani su danas uz podršku oko 1.000 navijača krenuli od prve minute ofanzivno ka golu gostiju, a to im se isplatilo već u 2. minuti. Tabaković je oduzeo jednu loptu na sredini proslijedio je za Međuseljca, koji nesebično dodaje za Isakovića koji sa par metara pogađa za vodstvo Čelika 1:0.

Gosti se nakon gola bude, te u 8.minuti Mehmedović šutira glavom i pogađa prečku. Nakon toga ponovo domaći nogometaši imaju loptu u svojim nogama, a narednu šansu kreirali su u 25. minuti, Mehić je dodao do Mašića, koji je sam izašao pred golmana gostiju, koji sjajno brani i spašava svoj gol.

U 35. minuti još jedna lijepa akcija domaćih nogometaša, Sivac je ubacio s desne strane, Isaković majstorski propušta loptu za Međuseljca koji u trku šutira snažno, ali fantastično je odbranio golman gostiju Emir Bahor. Vodstvom Čelika rezultatom 1:0 otišlo se na poluvrijeme.

Početak drugog poluvremena sjajno je počeo za crno-crvene. Prvo je Mašić u 46. minuti sa sedam metara glavom pogodio prečku, da bi u 48. minuti isti igrač na asistenciju Sivca, sjajno pogodio suprotni ugao sa oko 15-tak metara s lijeve strane za vodstvo Čelika rezultatom 2:0.

Mašić je danas bio raspoložen za igru,a u 56. minuti pokušao je sa oko 20-tak metara pogoditi suprotne rašlje, ali golman gostiju vrhovima prstiju brani njegov udarac.

Oglasi

U trenucima kada je Čelik držao loptu i kontrolisao igru, Mehić gubi jednu loptu na sredini terena, sijevnula je kontra gostiju, a Isaković je lopta pri klizećem startu pogodila u ruku i glavni sudija je pokazao na bijelu tačku.

U 77. minuti loptu je namjestio Senad Bošnjaković šutirao, Durmo sjajno brani, lopta ponovo dolazi do Bošnjakovića koji ponovo šutira, a Durmo sa zemlje nevjerovatnim refleksom spašava Čelik, te ostaje 2:0.

Nakon toga Čelik u 82. minuti rješava pitanje pobjednika, nakon centaršuta s desne strane i nesmotrenosti gostujuće odbrane, lopta dolazi do ponajboljeg aktera današnjeg meča mladog Međuseljca, koji pogađa za konačnih 3:0 za Čelik.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nakon današnje pobjede Čelik sada ima 28 bodova, te su na sedmoj poziciji na tabeli, s druge strane Gornji Rahić ostao je na 27 bodova, te je na osmoj poziciji.

U narednom kolu Čelik će ponovo biti domaćin, na Bilinom polju dočekat će ekipu Rudara iz Kaknja, dok će tim Gornjeg Rahića dočekati Tomislav.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convict
Vracamo ti staru slavu nedamo te zaboravu....
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi