Noć u Zenici je tek počela

Veliko slavlje igrača i navijača NK Čelik

Noć u Zenici je tek počela

Midhat Šljivak

NK Čelik naredne sezone će igrati u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Zeničani su danas u revanš meču doigravanja savladali Klis Buturović Polje s 3:0 i slavlje na terenu i tribinama je moglo početi.

NK Čelik iza sebe ima nekoliko teških godina. Ekipa je nakon ispadanja iz Premijer lige BiH krenula s dna, ali se godinu za godinom prave velike stvari i zenički velikan se polako vraća na veliku scenu.

Večeras je izboren plasman u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine. Klis je na Bilinom polju bio nemoćan i poražen je s 3:0. Dva gola postigao je Karalić, a jedan Žuna.

Atmosfera je bila spektakularna. Oko 10.000 navijača došlo je da pomogne timu i s tribina su stvarali veliku buku koja je njihovim fudbalerima itekako pomogla.

Nakon utakmice nastalo je veliko slavlje. Proslavili su fudbaleri na terenu, navijači na tribinama, a zatim su skupa krenuli u jedan glas.

Oglasi

Čelik je napravio veliki rezultat. Sigurno je da će njihovim dolaskom u Prvu ligu Federacije ovo takmičenje dobiti nogo, posebno kada je u pitanju navijački dio.

Na Bilinom polju definitivno će uvijek biti fenomenalna atmosfera, a navijači Čelika su i večeras pokazali koliko volje svoj tim.

Cijeli stadion je ustao na noge: Ovakav ispraćaj će legenda Čelika pamtiti do kraja života

Zeničani su u prvom meču odigrali 1:1 u Konjicu, ali su u revanšu iskoristili ulogu favorita, ali i veliku podršku s tribina te sa 3:0 trijumfom napravili proboj ka najvišem rangu bh. nogometa.

Čelik je imao dosta problema i godinama nije u Premijer ligi, ali korak po korak, vraća se tamo gdje mu je objektivno i mjesto i gdje mnogi neutralni ljubitelji nogometa žele da ga vide.

Navijači su danas priredili spektakl za pamćenje, a nakon što se utakmica završila krenulo je ludo slavlje.

Oglasi

Velika bakljada na tribinama u par navrata je prekidala meč, ali atmosfera je bila zaista spektakularna i dosljedna velikih evropskih utakmica.

Istovremeno, viđena je i jedna emotivna scena. Fenan Salčinović je izašao iz igre, ali cijeli stadion je skandirao.

Uz ovacije se Salčinović najvjerovatnije oprašta od Čelika, iako to još uvijek nije poznato. Ipak, vrlo moguće da mu je to bila i posljednja utakmica u omiljenom dresu.

Salčinović (35) je najviše utakmica odigrao za Čelik, iako je u BiH još nastupao za Olimpik i Zrinjski, a u inostranstvu je igrao za Rijeku i u Norveškoj.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kao igrač Čelika je igrao u nekoliko rangova, a sada je na poseban način ispraćen...

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije