Čelik u subotu gostuje u Austriji, poznata satnica i mjesto odigravanja utakmice
Zeničani u subotu gostuju u Grazu, gdje će odigrati prijateljski meč protiv GAK 1902 člana drugog nogometnog ranga takmičenja u Austriji

Zeničani gostuju austrijskom drugoligašu GAK 1902

Čelik u subotu gostuje u Austriji, poznata satnica i mjesto odigravanja utakmice

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju su u Trening centru u Zenici u prijateljskom meču rezultatom 2:1 pobijedili člana 1.lige RS-a, tim Željezničara iz Banja Luke, te su na najbolji način najavili naredni meč, odnosno utakmicu u Grazu (Austrija), protiv domaćeg GAK 1902, koji će se odigrati u subotu 11. februara.

Zeničani će prijateljski meč odigrati protiv četvrte ekipe drugog ranga takmičenja u Austriji, koja ima ambicije da se u proljetnom dijelu sezone bori za ulazak u najviši rang takmičenja. Svakako da će ovo biti lijepa prilika da se prije svega steknu nova prijateljstva, ali i da igrači, te stručni štab crno-crvenih vide gdje su u odnosu na timove iz Austrije.

Iako je prvobitno najavljeno da će se utakmica igrati u subotu od 15 sati na stadionu u Weinzodlu, ipak zbog niskih temperatura i zaleđenog terena, rukovodstvo GAK 1902 u dogovoru sa ljudima iz Čelika pomjerili su utakmicu od 14 sati na teren s vještačkom podlogom u Gratkornu, koji se nalazi 15-tak minuta vožnje od samog Graza.

Najavljen je veliki broj navijača Čelika, kako iz Zenice i BiH, tako i iz Austrije, Njemačke i Slovenije, koji će doći da daju podršku svome timu, ali i da neki od njih iskoriste priliku da se učlane u klub, budući da će ispred stadiona biti mjesto na kojem će svi oni koji još nisu postali članovi kluba to i urade.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Od ranije je poznato da navijačke grupe Čelika i GAK 1902 imaju dobre odnose, te je iz tih odnosa i dogovorena ova međunarodna prijateljska utakmica u Grazu, koja će sigurno privući veliki interes, ali i pokazati kakvu navijačku bazu ima klub s Bilinog polja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

elvir_86
Uvijek Ti , Samo Ti ... ?❤Čelik?❤
1 1
F1F
Bravo Čelik bravo .... Samo polako doći će i PROKLETA PL a neka ste Vi očistili dugove i repove LOPOVA.. Sretno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi