Čelnici Atletico Madrida znaju šta je odlučio Antoine Griezmann

Ovaj put čini se da odlazi

Čelnici Atletico Madrida znaju šta je odlučio Antoine Griezmann

Endin Čaušević

Francuski napadač Antoine Griezmann ponovo je glavna meta špekulacija pred ljetni prelazni rok.

Griezmann je prošlog ljeta bio glavna tema sportske javnosti jer su svi bili sigurni da napušta Atletico Madrid i prelazi u Barcelonu. Navodno, čak je imao predugovor s Kataloncima, ali je odlučio da ostane u Madridu.

Francuski napadač je potpisao novi ugovor s Atleticom i tako iznevjerio čelnike Barcelone koji i pored svega nisu željeli da odustanu od dovođenja Griezmanna.

Španski mediji ponovo uveliko špekulišu da će Griezmann ovog ljeta napustiti Atletico Madrid, te da će konačno obući dres Barcelone.

Cadena SER objavila je jutros da su čak i čelnici Atletico Madrida sigurni da će ovog ljeta izgubiti Griezmanna. Navodno, vodstvo madridskog kluba vjeruje da Griezmann odlazi, te da je već postigao dogovor s Barcelonom.

Nedavno je i Mundo Deportivo objavio da su Barca i Griezmannn dogovorili uslove ugovora. U prvoj sezoni bi trebao zaraditi 17 miliona eura, a potom za svaku narednu će zaraditi jedan milion više.

"Griezmann je odlučio da napusti Atletico Madrid i čestitam mu na tome"

Njegov bivši saigrač iz madridskog kluba Antonio Lopez izjavio je za španske medije da mu je Griezmann priznao da će napustiti Atletico Madrid na kraju ove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Da, odlučio je napustiti klub. Čestitam mu na tome i želim mu sve najbolje u budućnosti", poručio je nekadašnji fudbaler Atletico Madrida.

Ipak, i prošle godine se skoro pisalo da je Griezmann stigao i na ljekarske preglede, ali na kraju od svega nije bilo ništa. To je jasan pokazatelj da treba sačekati još nekoliko sedmica kako bi se ovaj transfer eventualno ozvaničio ako je već dogovoren.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti