Messi dao odobrenje za otkaz Valverdeu i preporučio novog trenera za Barcelonu

Uzbudljivo ljeto je pred nama

Messi dao odobrenje za otkaz Valverdeu i preporučio novog trenera za Barcelonu

E. Čaušević

Lionel Messi jučer je na utakmici Barcelone i Getafea izgledao totalno nezainteresovano za igru i na njemu se vidi da jedva čeka kraj sezone.

Messi je i ove sezone vodio Barcelonu do titule prvaka Španije, ali su navijači očekivali da će svoj tim vidjeti u finalu Lige prvaka. Nakon blamaže na Anfieldu mnogi igrači ovog tima dobili su žestoke kritike, pa čak i omaleni Argentinac.

Na jučerašnjem meču protiv Getafea vidjelo se da je Messi totalno nezainteresovan za igru, a prilikom gola za 2:0 čak nije htio ni da slavi.

Odmah nakon što je sudija svirao kraj otišao je u svlačionicu, te čak nije ni pozdravio navijače. Jasno je da je žestoko razočaran što njegova ekipa nije u finalu Lige prvaka jer je igrao zaista fantastičnu sezonu.

Barcelona će na ljeto vjerovatno napraviti velike promjene u igračkom kadru, a čini se da će doći i do smjene trenera. Ernesto Valverde je dvije godine zaredom priredio šokantno ispadanje iz Lige prvaka, te dvije duple krune to neće moći da sakriju.

Već uveliko se špekuliše da će on nakon finala Kupa Kralja napustiti Barcelonu, a odobrenje za sve to dao je i Lionel Messi. Španski mediji prenose da je Messi poručio da Valverde treba dobiti otkaz, te da je vrijeme da neko drugi preuzme klub.

Navodno, Messi je dao nekoliko prijedloga čelnicima kluba, a interesantno da bi on volio na ovom mjestu vidjeti holandskog stručnjaka Ronalda Koemana koji bi mogao vratiti napadački stili na Camp Nou.

Dvojici zvižduci, dvojici ogromne ovacije: Šta se dešavalo na Nou Campu?

Senzacionalno ispadanje iz Lige prvaka u utorak protiv Liverpoola još je uvijek bolno navijačima katalonskog velikana.

Jasno su tokom kompletne sedmice pokazivali veliko nezadovoljstvo igrom i zalaganjem svojih fudbalera, a večeras su se posebno okomili na dvojicu fudbalera Barce.

To su Philippe Coutinho i Sergio Busquets. Svaki dodir lopte ovih fudbalera je ispraćen zvižducima i očigledno njih smatraju najodgovornijim za katastrofalnu igru svog tima u prethodnoj utakmici.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sa druge strane publika je ovacijama nagradila Artura Vidala, dok su uzvikivali i ime golmana Marca-Andrea ter Stegena.

Njemački čuvar mreže danas je ostao na klupi jer je trener Ernesto Valverde odlučio da pruži šansu Holanđaninu Jasperu Cillessenu koji je nastupio posljednji put u dresu Barce.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Celtic
Najbolje da on bude igrač-trener, svakako uvijek bira igrače i sastav, što u klubu, što u reprezentaciji.
3 0
e_jbga
Moj E. Čauševićevu Pa sta ce ti kolege reći na članak...ionako te po kavama ogovaraju... A tek sada hahah Pa oni juče pisali da je Messi i uprava za ostanak ernesta Kuku lele šta sad
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi