Čelnici Barcelone otišli u Lisabon po pojačanje
Foto: EPA

Nelson Semedo blizu Nou Campa

Čelnici Barcelone otišli u Lisabon po pojačanje

M. Šljivak

Čelnici Barcelone otputovali su u Lisabon kako bi dogovorili dolazak desnog beka Benfice Nelsona Semeda na Nou Camp.

Barca za novu sezonu traži kvalitetno rješenje na poziciji desnog beka. Kako je dolazak Hectora Bellerina iz Arsenala otpao, izbor je pao na 23-godišnjeg fudbalera Benfice Nelsona Semeda.

Sportski direktor Robert Fernandez i član uprave Javier Bordas, otputovali su danas u glavni grad Portugala, kako bi završili transfer Semeda na Nou Camp.

Navodno je ranija ponuda Barce od 30 miliona eura lagano odbijena, a portugalski prvak za usluge ovog fudbalera traži čak 55 miliona eura.

Ipak, španski mediji tvrde kako će se transfer ipak obaviti i Semedo bi trebao postati novi član Barcelone, a igrač je navodno već dogovorio lične uslove s katalonskim velikanom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Portugalski fudbaler je ponikao u ekipi Sintresea, a član Benfice je od 2012. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi