Čelnici Monaca zainteresovani za Sarrija

Čeka se odlazak Jardima

Čelnici Monaca zainteresovani za Sarrija

Ako je suditi prema pisanju italijanskih medija, Maurizio Sarri će se na kraju sezone razići sa Napolijem.

U posljednje vrijeme na Apeninima se mnogo špekuliše da će ovaj 59-godišnji trener trenirati neki drugi klub, a po svemu sudeći, to bi mogao biti Monaco čiji su čelnici ozbiljno zainteresovani.

Klub iz Kneževine će na kraju sezone vjerovatno ostati bez trenera, jer će Leonardo Jardim trenersku karijeru nastaviti u Engleskoj, a kao adekvatnu zamjenu u Monacu su označili Sarrija.

Čelnicima kluba neće predstavljati ni to što Sarri u ugovoru ima otkupnu klauzulu od osam miliona eura, a u italijanskim medijima također se pominje da je Monaco spreman Italijanu dati duplo veću platu nego što ima u Napoliju kako bi došao na Louis II.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Sarri je na klupi Napolija od 2015. godine nakon što je prethodno tri sezone trenirao Empoli.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi