Čelnici Saveza se tresu: Vaha odlučio progovoriti o svemu!
Bh. stručnjak je iznenađujuće ostao bez posla (Foto: EPA)

Halilhodžić o razlozima otkaza

Čelnici Saveza se tresu: Vaha odlučio progovoriti o svemu!

Midhat Šljivak

Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić dobio je nedavno otkaz na klupi fudbalske reprezentacije Japana.

Ova vijest je potpuno šokirala fudbalski svijet jer mu je FS Japana otkaz uručio samo dva mjeseca uoči početka Svjetskog prvenstva u Rusiji, a umjesto njega na klupu je stiga Akira Nishino koji je prethodne dvije godine radio kao tehnički direktor Fudbalskog saveza.

"Ovo je posljednja stvar koju sam očekivao da će se desiti. Ponavljam, nemam poseban komentar u ovom trenutku, iznenađen sam. Nemam nikakvu posebnu izjavu jer moram razmisliti o svemu sada", rekao je za SportSport.ba Vahid Halilhodžić.

Na kraju je popularni Vaha odlučio i progovoriti o svemu. Sazvao je press konferenciju za naredni petak, te je odlučio progovoriti o svemu što se dešavalo unutar reprezentacije u prethodnim mjesecima.

Japanski novinari tvrde da se čelnici FS Japana itekako plaše riječi koje će Halilhodžić izgovoriti na press konferenciji i navodno bh. trener ima dosta toga za reći o dešavanjima u Savezu i reprezentaciji.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ova situacija itekako podsjeća na dešavanja u zagrebačkom Dinamu od prije nekoliko godina. Tada je prvi čovjek Modrih Zdravko Mamić uručio otkaz bh. stručnjaku, nakon čega je nastao potpuni haos u medijima uz salve optužbi sa obje strane.

Top Komentari

Guber
Postoji li i jedan klub ili savez sa kojim se mirno razišao, da li je sve do drugih ili je nešto i do njega
12 13
Jebo Vahu ba! Ko da su interesantne price sta se desava sa igracima koji su odbili igrat za BiH ili trenerima koji su odbili da budu selektori.. Nek idu trenirat Katar, nek im sheik placa lovu, dalje ih od repke ko i vijesti o njima.. Vaha je izdajica, nista drugo..
3 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi