Drama u Vigu - Lewandowskom golman odbranio penal, ali je dobio popravni i donio pobjedu Barci

Trijumf Katalonaca

Drama u Vigu - Lewandowskom golman odbranio penal, ali je dobio popravni i donio pobjedu Barci

Edmir Škorić

U utakmici 25. kola španske La Lige Celta je ugostila Barcelonu, a na kraju je bilo 2:1 za goste iz Katalonije. Junak je bio Robert Lewandowski, a lako je mogao biti tragičar.

Barcelona igra toplo - hladno u posljednje vrijeme. U Vigu su izabranici Xavija svakako bili pod pritiskom da moraju pobijediti ako žele ostati u igri za titulu, a na kraju su uz malo sreće ipak došli do slavlja.

Odigrali su sjajno prvo poluvrijeme i poveli sa 1:0 lijepim golom Roberta Lewandowskog u 45. minuti, no u nastavku potpuno drugo lice Katalonaca.

Celta je već u 47. minuti preko Iaga Aspasa došla do izjednačenja, a Barcelona se potom mučila i nije bila konkretna, da bi ipak uz malo sreće u nadoknadi došla do pobjede.

[twitter]https://twitter.com/FootColic/status/1758924448164413672[/twitter]

Oglasi

Dosuđen je penal za goste, opravdano, ali je Lewandowskom golman domaćih odbranio penal. Srećom po Poljaka, VAR je uočio da je Higuita napustio liniju s obje noge, zbog čega je udarac ponovljen, a bivši golgeter Bayerna dvaptu ne promašuje.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1758936545653117035[/twitter]

S 54 boda Barca se sa četvrtog vraća na treće mjseto, no ima čak sedam bodova manje od Real Madrida, koji ima i utakmicu manje, te dva boda manje od Girone, koja takođe tek treba da odigra svoj meč u ovom kolu.

Xavi je nedavno najavio odlazak na kraju sezone, a u timu očito dosta toga više ne funkcioniše, mada su se ipak uspjeli ovaj put provući. Aktuelni prvak će teško do odbrane titule, ali ako nastavi pobjeđivati, pa makar i uz loše igre, može da se nada malom čudu.

U subotu su odigrana još dva meča 25. kola. Atletico je razbio Las Palmas sa 5:0, dok je Osasuna pobijedila Cadiz as 2:0. Kasnije, od 21 sat, sastaju se Valencia i Sevilla.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U prvoj utakmici kola sinoć su remizirali Villarreal i Getafe odigravši 1:1, dok nas sutra očekuju nova uzbuđenja. Rayo Vallecano i Real Madrid igraju od 14 sati, Granada i Almeria od 16:15, Malorca i Real Sociedad od 18:30, a dan će se završiti duelom Betisa i Alavesa u 21h.

Očekuje nas i jedan interesantan duel za kraj kola, u ponedjeljak od 21 sat, kada će Athletic Bilbao na San Mamesu ugostiti Gironu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Hahahahahaha pa jel vas stud ovoga sirotinjo katalonska? Šta kaže moralna gromada Ćavi na ovo? Je li sve po psu ljudino? Hhahahaha kakva komedija od ekipe...
5 3
user1620593935
Bilo bi previse da Barci nisu sudili i ovaj ocigledan penal. Cista pobjeda za razliku od Reala koji samo uz pomoc sudija moze nesto da osvoji. Ovo je tek sesti svirani penal Barci u zadnjih 60 utakmica La Lige i to sude sada kada imaju 10 bodova manje od Reala. Realu je svirano 20 ?
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi