Kad se nađu Bosanac i Srbijanac: "Ugledam se na njega, pomogao mi je i na terenu i van njega"
Dennis Hadžikadunić konačno je debitovao za Mallorcu, večeras se nada novim minutama, a otkrio je ko mu je najviše pomogao od dolaska u Mallorcu.

Hadžikadunić o Nastasiću

Kad se nađu Bosanac i Srbijanac: "Ugledam se na njega, pomogao mi je i na terenu i van njega"

E. Ganibegović

Zimus je Bosna i Hercegovina dobila još jednog igrača u ligama petice. Dennis Hadžikadunić otišao je u Mallorcu, dugo čekao na debi, a sada je otkrio ko mu je najviše pomogao od dolaska u Španiju.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Dennis Hadžikadunić, ove je zime dres švedskog Malmoa zamijenio onim Mallorce, te je trenutno jedini bh. fudbaler u Primeri.

Dugo je čekao na debi. Sedam utakmica je presjedio na klupi, a tri na tribinama, da bi prije osam dana odigrao svih 90 minuta u remiju od 3:3 protiv Valladolida.

Hadžikadunić je pružio vrlo dobru partiju, a večeras njegov tim igra u Vigu protiv Celte i nada novim minutama u dresu španskog kluba.

"Super je igrati nakon toliko vremena i biti na terenu 90 minuta protiv tako dobre ekipe. Ponosan sam na sebe. Sanjao sam La Ligu od malih nogu, tako da je bilo stvarno super konačno debitovati. Promjena kluba u januaru nije optimalna kada niste igrali dva i po mjeseca", rekao je Hadžikadunić švedskim medijima.

Podsjetimo, on je s Malmoom sezonu završio u novembru, a jedine minute koje je odigrao između toga i debija za Mallorcu bile su one u Zenici protiv Islanda 23. marta kada je ušao s klupe u drugom poluvremenu.

Oglasi

Otkrio je da se u Mallorci i razbolio te morao krenuti od nule, te da je bilo još ponuda koje je razmatrao u zimskom prijelaznom roku:

"Bilo je dosta ekipa koje su pokazale interes, ali na kraju je palo na Mallorcu. Razgovarao sam sa svima u klubu i stvarno su vidjeli moj potencijal. To je veliki korak i stvarno primijetite razliku u razini. Ovdje ima toliko nevjerovatno tehnički potkovanih igrača."

On se dosta druži s Ludwigom Augustinssonom i bivšim igračem Djurgardena Tinom Kadewereom: "Super je imati Luddea u timu, nekoga s kime se priča švedski. Dobri smo prijatelji."

Švedskim medijima otkrio je i s kim se najviše zbližio nakon dolaska u Španiju. To je srbijanski defanzivac Matija Nastasić, koji je nekada s Edinom Džekom dijelio svlačionicu u Manchester Cityju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Od prvog dana on se brine za mene. Imao je jako dobru karijeru pa se puno ugledam na njega, on je sjajna osoba. Toliko mi je pomogao i na terenu i izvan njega, osjećam veliku zahvalnost zbog toga", ističe bh. reprezentativac.

Utakmica Celte i Mallorce počinje večeras u 21 sat, a ostaje da vidimo da li će Hadžikadunić dobiti nove minute. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi