Dešava se! Hadžikadunić debitovao u Primeri i pokazao da zaslužuje da bude na terenu!
Nakon duge nepravde koju je trpio, Dennis Hadžikadunić je danas konačno debitovao za Mallorcu i odigrao jako dobar meč.

Remi u Valladolidu

Dešava se! Hadžikadunić debitovao u Primeri i pokazao da zaslužuje da bude na terenu!

E. Ganibegović

Poslije deset utakmica na klupi ili tribinama, reprezentativac Bosne i Hercegovine Dennis Hadžikadunić danas je konačno debitovao za Mallorcu i odigrao vrlo dobru utakmicu.

U okviru 28. kola Primere Valladolid je na svom terenu ugostio Mallorcu. Viđena su dva preokreta u ovoj utakmici, a na kraju su bodovi podijeljeni, bilo je 3:3. 

Perez je doveo u vodstvo domaćina u 33. minuti i to je bio jedini gol koji smo vidjeli u prvih 45 minuta utakmice na Jose Zorrilla stadionu.

Mallorca zatim dolazi do preokreta s dva brza gola. Muriqi je izjednačio u 53. minuti, da bi pet minuta kasnije pogodio Morlanes.

Valladolid stiže do 2:2 pogotkom Amallaha u 68. minuti, samo minut nakon što je zamijenio Rosu, da bi Monchu, još jedan rezervista, u 86. minuti postigao pogodak za novu prednost na asistenciju Kenedyja - još jednog rezerviste.

U četvrtoj minuti sudijske nadoknade Mallorca stiže do boda. Nakon VAR intervencije dosuđen je penal zbog igranja rukom jednog domaćeg igrača, a Muriqi svojim drugim golom danas donosi bod svom timu. 

Oglasi

Ono što nas u Bosni i Hercegovini svakako raduje jeste to da je Dennis Hadžikadunić odigrao prvih 90 minuta u dresu Mallorce i pružio je solidnu partiju i pored toga što je njegov tim primio tri pogotka.

Podsjetimo, on je u Mallorcu stigao zimus iz švedskog Malmoa, no do sada nije dobio šansu da debituje, pa je u prethodnih deset utakmica bio na klupi ili na tribinama.

U prethodnoj utakmici, odnosno remiju Mallorce i Osasune (0:0), Copete je dobio direktan crveni karton, pa je i njegovo odsustvo vjerovatno kumovalo tome da danas Hadžikadunić dobije šansu.

Nakon ove utakmice Mallorca ostaje na 12. mjestu s 34 boda, dok je Valladolid s pet bodova manje tri pozicije ispod.

Naredno kolo Hadžikaduniću i ekipi donosi još jedno gostovanje i to na zapad Španije. U Vigu će im protivnik biti Celta, dok će Valladolid u goste kod Villarreala na La Ceramicu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 28. kolo:

Valladolid - Mallorca 3:3

Top Komentari

nakopitam
Sta je sa hamulicem? Niste nista o njemu pisali vec 4-5 dana! Da nije mozda zaboravio uplatiti stoju za mjesec april???
2 1
hamdi kurtes
Dečko je krampa.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi