Celta napušta Vigo: Gradonačelnik nas tjera iz grada
Foto: EPA

Predsjednik Celte poručio da je ostanak u Vigu nemoguć

Celta napušta Vigo: Gradonačelnik nas tjera iz grada

Jučer je predsjednik Celte iz Viga Carlos Mourino poslao protestno pismo gradonačelniku ovog grada, optužujući ga da želi istjerati klub iz Viga.

Većinski vlasnik Celte je upozorio gradsko vijeće da će klub otići, nakon što mu je gradonačelnik ponudio 50-godišnju licencu, umjesto prava na otkup stadiona.

"U potpunosti smo odbili ovakvu gradonačelnikovu ponudu. To je objavljeno i od strane medija zato što je neizvodivo", rekao je Mourino.

"Ovo nije rat između gradonačelnika i mene, ovo je bitka za Celtu, Celtizam, za grad i Galiciju."

Iz kluba poručuju da bi vlasništvo nad stadionom doprinijelo razvoju kluba.

"Radimo sve što možemo da bi ostali u ovom gradu, ali to nije moguće. Ne razumijem zašto ne dopuštaju klubu da raste", nastavio je predsjednik Celte.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Napomenuo je Mourino kako su mislili da su teški trenutci iza ovog kluba, pa čak i gubitci igrača poput Nolita, Krohn-Dehlija, Santi Mine i Augusta.

"Novo sjedište će biti profitabilno, ali odluka da odemo je došla nakon osam godina pokušaja da ostvarimo neki napredak", rekao je za kraj izrevolitrani Mourino.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi