Celta šokirala publiku na Bernabeu i 'otkinula' bod Real Madridu

Kiksu Kraljeva raduje se Barcelona

Celta šokirala publiku na Bernabeu i 'otkinula' bod Real Madridu

Fudbaleri Real Madrida šokirali su svoje navijača jer su večeras na Santiago Bernabeu stadionu odigrali samo 2:2 protiv Celte Vigo u susretu 24. kola španske La Lige. 

Iako je Zinedine Zidane na ovom susretu imao gotovo sve najveće zvijezde na raspolaganju, na kraju njegov tim ipak nije uspoio da slavi protiv slabašne Celte koja se prije ovog meča nalazila u opasnoj zoni.

Da ovo neće biti dobra noć za Kraljeve dalo se naslutiti već na samom startu meča. Gosti su stigli do vodstva nakon samo sedam minuta igre, a pogodio je Smolov. To je bio i konačan rezultat prvog dijela.

U nastavku meča Real ipak dolazi do preokreta. Prvo je u 52. minuti Toni Kroos pogodio za 1:1, da bi 13 minuta kasnije za potpuni preokret pogodio Sergio Ramos i to s penala.

Kada se mislilo da je Real konačno slomio žilavog protivnika, Celta je došla do izjednačenja i ponovo šokirala Madrid. Bilo je to u 85. minuti, a strijelac je ovog puta bio Mina.

Utakmica je na kraju završila tim rezultatom i Real sada ima samo bod više od Barcelone koja mu je i ove godine najveći rival za titulu,. S druge strane, Celta je pobjegla iz opasne zone jer ima bolju gol razliku od Mallorce koja se nalazi na 18. poziciji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 24. kolo:

Real Madrid - Celta Vigo 2:2

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BaboBih
Cist penal ne svira na Ramosu u 92min... hmm
2 12
IMPERATOR
Zašto štoper izvodi slobodne udarce i penale? Valjda napadači treba da imaju prednost prilikom izvodjenja penala kako bi dobili na samopouzdanju!? Ovaj Real više nije u stanju napraviti ozbiljan presing kada ganja rezultat, sve jakare sa distance. Uvukao se kukavičluk, misle na osnovu imena dobijat utakmice. Užasni su za gledati. Katastrofa ...
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi