Neko je u životu mačka, a neko miš: Celtic ostvario rekordnu pobjedu u škotskom Premiershipu

Brojali su do devet

Neko je u životu mačka, a neko miš: Celtic ostvario rekordnu pobjedu u škotskom Premiershipu

Eldar Ganibegović

Škotska liga odavno je izgubila svoju draž.

Jedini meč vrijedan gledanja za neutralne pratioce jeste derbi Celtica i Rangersa, a osim toga, zna se da su ova dva tima favoriti protiv svakoga i da će se između njih voditi bitka za titulu.

Koliko je Celtic nadmoćniji od ostatka liga pokazao je i danas te s 0:9 savladao Dundee United.

Celtic je vodio 0:5 na poluvremenu nakon što je Kyogo Furuhashi postigao hat-trick nakon čega su uslijedili golovi Liela Abade i Jote.

Abada je dodao još dva pogotka nakon pauze kako bi kompletirao svoj hat-trick, dok su se Josip Juranović i Carl Starfelt također upisali u strijelce i završili posao. 

Pobjeda od 0:9 nadmašila je prethodni rekord koji je držao Celtic za najveću gostujuću pobjedu od osnivanja škotske Premier lige, sada poznate kao škotski Premiership, 1998. godine, tačnije pobjedu od 1:8 nad Dunfermlineom na East End Parku 2006. godine.

Inače, današnjim rezultatom Celtic je izjednačio i rekordnu pobjedu uopšte u Premiershipu Škotske. I taj rekord drže upravo oni i to od 2010. godine kada su s 9:0 savladali Aberdeen.

Nakon pet odigranih kola Celtic je prvi s makimalnih 15 bodova i gol razlikom 21:1, dok je Rnagers na drugoj poziciji s dva boda manje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi