Jose Mourinho bi se na senzacionalan način mogao vratiti na trenersku klupu

Želi ga Celtic

Jose Mourinho bi se na senzacionalan način mogao vratiti na trenersku klupu

E. Čaušević

Jose Mourinho je nedavno dobio otkaz na klupi Tottenhama, a odmah su počele špekulacije oko toga gdje bi mogao nastaviti svoju trenersku karijeru.

Portugalski stručnjak je početkom ove sedmice dobio otkaz u londonskom klubu jer čelnici Tottenhama nisu bili zadovoljni rezultatima. Iako je rijetkost da Tottenham daje otkaz trenerima ovaj put nisu imali strpljenja s Mourinhom.

Međutim, portugalskom stručnjaku otkaz i nije toliko teško pao jer se očekuje da će dobiti čak 30 miliona funti odštete jer je ugovor raskinut na njegovu štetu. Također, u dosadašnjoj karijeri Mourinho je inkasirao čak 100 miliona funti samo od odšteta nakon otkaza.

Iako je tek prije nekoliko dana dobio otkaz već se počelo špekulisati koji klub bi Mourinho mogao da vodi od naredne sezone. Prve špekulacije govorile su da je Valencia spremna da mu ponudi ugovor na četiri sezone, ali je Portugalac odbio poziv s Mestalle.

Nakon toga sinoć su se u engleskim medijima pojavile informacije da je Mourinho ozbiljno zainteresovan da svoju karijeru nastavi u Škotskoj što je mnoge itekako iznenadilo.

Prema pisanju britanskog Telegrapha Mourinho je u kontaktu s Celticom koji želi vidjeti portugalskog stručnjaka na klupi od naredne sezone. Ukoliko prihvati poziv kluba iz Glasgowa to bi sigurno bilo veliko iznenađenje.

Oglasi

Celticu ne ide baš najbolje i ove sezone se nisu proslavili zbog čega je Neil Lennon dobio otkaz. Rangersi su nakon desetak godina ponovo postali prvaci, a u Celticu su svjesni da moraju napraviti velike promjene kako bi vratili tim na tron.

Želja čelnika kluba je dolazak Josea Mourinha, ali jasno je da će to biti izuzetno težak zadatak. Portugalac će se na scenu vratiti već na ljeto jer je poručio da mu pauza ne treba.

Očekivalo se da bi Mourinho mogao odmoriti narednu sezonu kako bi napunio baterije, ali čini se da se to neće desiti.

"Meni ne treba pauza jer sam uvijek u fudbalu", prije nekoliko dana izjavio je Mourinho nakon što je saznao da više nije trener Tottenhama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Portugalac je funkciju menadžera Tottenhama obnašao od novembra 2019. godine, a tim je vodio na 86 utakmica. Slavio je 45 susreta, poražen je na 24 meča, dok je u 17 navrata njegov tim remizirao.

Top Komentari

Mele
To i jeste sada tvoj nivo. Celtic ili Valencija..Velikane tesko da treniras opet, mozda ako Conte ode, Inter da uzmes, ostale zaboravi. Tvoj fudbal je zastario, nema tu vise ni igre ni bunkera.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi