Stariji gospodin došao da bodri Celtic, krenula bakljada, a on shvatio da mu gori kosa na glavi

Zatražio i ljekarsku pomoć

Stariji gospodin došao da bodri Celtic, krenula bakljada, a on shvatio da mu gori kosa na glavi

Endin Čaušević

Celtic je sinoć na gostovanju pobijedio Hibernian sa 2:1 u meču 25. kola škotskog Premiershipa, a meč u Edinburgu obilježio je navijač gostujućeg tima zbog problema koji je prouzrokovalo korištenje priotehnike.

Celtic je uspio da dođe do nove pobjede i nastavi utrku za prvaka Škotske s Rangesom od kojeg ima tri boda, ali i utakmicu više.

Gosti su do prednosti u sinoćnjem meču došli već u desetoj minuti kada je Idah pogodio s bijele tačke, dok je Hibernian nakon sat vremena igre poravnao na 1:1 golom Levitta.

Međutim, u sudijskoj nadoknadi sudija je ponovo svirao penal za Celtic, a loptu na bijelu tačku ponovo je namjestio Idah i pogodio za 2:1 i veliku pobjedu gostujuće ekipe.

Oglasi

No, meč koji se igrao na Easter Roadu u Edinburgu obilježila je nevjerovatna scena na tribini gdje su bili smješteni navijači Celtica.

Naime, navijači Celtica su i sinoć bodrili svoj tim i bili dodatni vjetar u leđa baš kao i u svakoj utakmici.

U jednom trenutku pojedini navijači gostujućeg tima su zapalili baklje i napravili bakljadu, a kamera je snimila nevjerovatan trenutak koji je pokazao zbog čega pirotehnici nije mjesto na fudbalskim utakmicama

Jednom od navijača Celtica koji je bio ispod onih najvatrenijih navijača zbog baklje se zapalila kosa što je kamera uspjela snimiti. On je shvatio da nešto nije kako treba i uspio je da ugasi plamen, ali šteta je već bila napravljena.

Ovaj navijač zadobio je opekotine po glavi zbog čega je zatražio i ljekarsku pomoć. Video se pojavio na društvenim mrežama i pokazao kakav problem korištenje pirotehnike može da napravi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi