Celtic odbio dvije velike ponude Arsenala i Leicestera

Ne puštaju najbolje igrače da odu

Celtic odbio dvije velike ponude Arsenala i Leicestera

Edmir Škorić

Celtic kao najtrofejniji klub u Škotskoj i kao bivši prvak Evrope uvijek ima kvalitetne i talentovane igrače, ali i masno zarađuje na njima.

Protivnik Sarajeva u prvom pretkolu Lige prvaka u rangu je velikih, pa je normalno da se Celtic nećka kada dobije ponudu od 20-30 miliona eura, što je naravno nezamislivo za bh. prilike.

Zvijezda Celtica Kieran Tierney jedan je od ključnih igrača i Arsenal je za ovog igrača bio spreman da plati 15 miliona funti, ali iz Glasgowa je na Emirates stigao odgovor: "Hvala, ali ne želimo da pustimo Tierneya za manje od 25 miliona".

Celtic ne želi mladog 22-godišnjeg beka tek tako da pusti, a Arsenal je planirao da uz novac Celticu pošalje nekoga od igrača - Jenkinsona, Nketiaha, Smith Rowea ili Osei-Tutua.

Tierney ima ugovor do 2023. godine i sada se oporavla od operacije koju je imao krajem maja. U Arsenalu ga vide kao zamjenu za 33-godišnjeg Nacha Monreala. Arsenal ima budžet tek oko 45 miliona funti nakon što je propustio Ligu prvaka, pa Unai Emery ne planira da se razbacuje novcem.

Na meti engleskih klubova je i drugi igrač Celtica Callum McGregor. Kako je izvijestilo nekoliko otočkih medija, McGregor bi mogao da ode u Leicester City za 17,5 miliona, no i tu je Celtic rezervisan i ne želi lako da pusti igrača.

Dakle, za dva igrača Celtic bez problema može da zaradi skoro 40 miliona, ali klub ne planira prodati svoje ključne igre pred ovu sezonu i uglavnom će imati sve ključne igrače za dvomeč sa Sarajevom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi