Potpuni preokret: Celtic pred Sarajevo ipak dobija toliko željeno pojačanje!
Foto: Motherwell FC

Senzacionalne vijesti za navijače škotskog velikana

Potpuni preokret: Celtic pred Sarajevo ipak dobija toliko željeno pojačanje!

Dugo se Celtic povezivao sa mladim Davidom Turnbullom, ali se onda u priču uključio Norwich.

Djelovalo je da je Celtic izgubio svaku nadu da može doći do toliko željenog pojačanja, ali sada iz škotskih medija stižu vijesti o potpunom preokretu u razvoju situacije.

Mladi veznjak škotskog Motherwalla je prije dva dana stigao na Carrow Road kako bi sa Norwichem obavio finalne pregovore o transferu.

Pali su tada navijači Celtica u očaj, a iz Glasgowa su počeli stizati komentari poput onih da škotski velikan više nema ponuditi ništa osim bogate historije, te da se u utrci za pojačanjima više ne može nadmetati ni sa osrednjim engleskim klubovima.

Međutim, danas se sve promijenilo. BBC saznaje da je Celtic ipak pobijedio u utrci za 19-godišnjeg Turnbulla.

Dogovor između Turnbulla i Norwicha nije postignut, a u međuvremenu je Celtic poslao ponudu vrijednu oko 3.65 miliona eura, dok je njegov Motherwell istu već privhatio.

Turnbull bi već danas trebao obaviti ljekarske preglede i potpisati za Celtic.

Nakon pojave ovakvih informacija u medijima, da je Turnbull već stigao u Glasgow potvrdio je trener Celtica Neil Lennon.

"Pratimo Davida već neko vrijeme. On je tu u zgradi i nadam se da ću stići barem kratko popričati sa njim prije nego što obavi ljekarske preglede", izjavio je Lennon za Sky Sports.

Navodno će Turnbull sa Celticom potpisati četverogodišnji ugovor, te bi se odmah trebao priključiti ekipi.

Turnbull je produkt škole fudbala Motherwella. U protekloj sezoni je u dresu ovog kluba odigrao 25 utakmica u škotskom šampionatu, postigao je devet golova i upisao pet asistencija.

Podsjetimo, Celtic uskoro igra dvomeč prvog pretkola Lige prvaka sa šampionom BiH. Prvi meč se igra 9. jula na Koševu dok je revanš na rasporedu osam dana kasnije na Celtic Parku.

Top Komentari

KRKAN
Prva na gradskom stadionu Koševo 0:6, druga 8:0, 8+6=14 HIHIHIHIHI
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi