Celtic je zamolio navijače da ne unose zastave Palestine, a onda su oni napravili do sada neviđeno!

Riječi su suvišne

Celtic je zamolio navijače da ne unose zastave Palestine, a onda su oni napravili do sada neviđeno!

Eldar Ganibegović

Navijači Celtica su poznati po podršci Palestini i narodu ove države, no večeras su nadmašili sami sebe. I to nakon što ih je klub zamolio da ne unose zastave ove zemlje na stadion.

Fudbaleri Celtica večeras u okviru 3. kola grupne faze Lige prvaka dočekuju Atletico Madrid. Nakon 55 minuta igre rezultat je 2:2.

Navijači škotskog velikana poznati su kao neko ko daje najveću podršku Palestini kada su fudbalski navijači u pitanju. Večeras su prevazišli i sami sebe.

Naime, iz Celtica su zamolili svoje navijače da ne unose zastave Palestine na stadion. Jasno, razlog su kazne koje klub mora plaćati zbog toga.

Našli su način ipak i na dijelu tribine iskreirali zastavu Palestine. No, to nije bilo sve.

Oglasi

Pred sami početak utakmice scene na tribinama bile su veličanstvene. Bezbroj zastava Palestine bilo je na tribinama. 

Podrška Palestini večeras je stigla i iz Pariza, gdje utakmicu 3. kola Lige prvaka igraju PSG i AC Milan.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Jasno je da će Celtic ponovo biti kažnjen, no navijači ovog kluba prirasli su srcu mnogima koji dijele njihovo mišljenje. 

Top Komentari

Ecosport
Bravo za navijače Celtica!
4 1
user1676264522
Respect
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi