Alvaro Morata progovorio o sudijama i Realu, pola Madrida bijesno zbog njegove izjave

Španac dobio neugodno pitanje

Alvaro Morata progovorio o sudijama i Realu, pola Madrida bijesno zbog njegove izjave

Edmir Škorić

Španski napadač Alvaro Morata dao je izjavu kojom je nagovijestio da sudije drugačije tretiraju igrače Real Madrida u odnosu na igrače drugih španskih timova.

Godinama se u Španiji vodi polemika oko toga da li su Real Madrid i Barcelona zaštićeni od strane sudija, a Alvaro Morata na neki je način dao odgovor na to.

“Ponašaju li se prema vama sudije isto u Atleticu kao u Real Madridu?”, upitao je španski novinar Moratu, koji je svojevremeno igrao i za Real Madrid, a on je odgovorio:

“Znaš odgovor, kao i svi ostali”.

Podsjetimo, 30-godišnji Morata je ponikao u Real Madridu i za kraljevski tim upisao 95 seniorskih nastupa, a kasnije je igrao i za Juventus, Chelsea, da bi se potom vratio u Španiju i potpisao za Atletico.

Oglasi

Ove sezone igra sjajno i postigao je već sedam golova na osam utakmica u dresu Jorgandžija. Upravo je Realu nedavno dao dva gola u 3:1 pobjedi u gradskom derbiju koji je odigran na Wanda Metropolitanu.

Što se tiče priče o sudijama, poznate su razne afere u Španiji i uglavnom se odnose ili na Barcelonu ili na Real Madrid.

Radi se o dva najveća i najtrofenija španska kluba, a navijači protivničkih timova često žive u uvjerenju da im se katkad čisti put do titule, bez obzira na to koliko su kvalitetni i kakve igrače imaju.

"Za koliko smo novca kupili sudije? Za 200 eura? Perez već godinama kupuje sudije i svi šute"

Nekadašnji predsjednik Barcelone Sandro Rosell tvrdi da je optužnica protiv katalonskog kluba u aferi 'Negreira' u kojem su optuženi za plaćanje savjeta sudijskog čelnika Jose Marije Enriqueza Negreire koji im je olakšavao pripreme za utakmice.

Sandro Rosell tvrdi da je potpuno smiješno to što se Barcelonu sumnjiči da su imali utjecaja na sudijske odluke u proteklim godinama i da slučaj 'Negreira' u kojem su davali novac za olakšice kod sudija zapravo samo obična farsa.

Oglasi

Nekadašnji prvi čovjek katalonskog velikana ističe da su radili sve ono što i drugi klubovi rade i plaćali su Negreiri za izvještaje, ali ne u kontekstu u kojem se kompletna situacija pokušava predstaviti.

"Plaćali smo Negreiri za izvještaje i za tajnost tih dokumenata. To radi svaki klub i to je normalno. Je li imalo ikakvih utjecaja na sudije? Nije! Optužuju nas bez ikakvih dokaza, pregledali su sve i ništa nisu našli", govori Rosell i nastavlja:

"Već su nas proglasili krivim i optužuju nas bez ikakvih dokaza. Svakih četiri-pet godina nađu nešto da optuže Barcelonu. Prvo je bila La Masija, zatim Negreira i za nekoliko godina će biti nešto novo".

"Kažu da smo mu platili sedam miliona eura, ali za koliko godina? Ako računamo prosjek, to je 4.000 eura za svaki izvještaj. S koliko novca smo ga onda kupili? Za 200 eura? U fudbalu je sve skupo, a mi smo davali 4.000 eura da bi nas neko štitio od žutih kartona ili penala? Smiješno", poruka je Rosella.

Zatim se oglasio i bivši policijski komesar Jose Manuel Villarejo koji je žestoko optužio predsjednika Real Madrida Florentina Pereza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Florentino Perez je već kupovao sudije i to prije nego što je to Barcelona uradila. Međutim, ništa se nije dogodilo jer je on nedodirljiv. Niko se ne osuđuje da ga optuži jer je to ipak Florentino Perez", rekao je Villarejo.

Slučaj protiv Barcelone vodi se pred katalonskim sudom. Dosta je svjedoka koji će biti ispitani u ovom slučaju i vidjet ćemo hoće li Barca biti kažnjena.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi