Klub se ograđuje od njih, legende ih kritikuju - Navijači Celtica ponovo stali uz Palestinu!

Ne zanima ih šta drugi misle o njima

Klub se ograđuje od njih, legende ih kritikuju - Navijači Celtica ponovo stali uz Palestinu!

E. Oštraković

Navijači Celtica već su javno pokazali da daju svoju podršku Palestini u svakoj mogućoj prilici.

Mnogima se to ne sviđa, te su ih odlučili javno kritikovati zbog toga, a čak se i njihov klub ogradio od svega.

Ekipa Celtica danas gostuje kod Heartsa i već ima vodstvo do 2:0 i tako je pitanje pobjednika praktično riješeno.

Prije početka utakmice navijači Celtica ponovo su dali veliku podršku Palestini.

Oni se ne stide svoje podrške, ali ne brine ih pretjerano šta o njima misle ljudi iz njihvog kluba, kao i ostali koji ih kritikuju.

Oglasi

[related]https://twitter.com/ggalavan/status/1716083342129393885[/related]

Svi su podigli zastave Palestine i tako dali svoju podršku ovoj zemlji čiji stanovnici proživljavaju pakao.

Kada je riječ o onome što su rekli iz Celtica, oni tvrde da to ne predstavlja stav kluba ida nisu saglasni da se takve poruke šalju sa stadiona.

"Parole prikazane na tribini Celtic Parka na subotnjoj utakmici ne predstavljaju stavove Celtica i ograđujemo se od toga. Ne podržavamo takve poruke na Celtic Parku. Celtic je fudbalski klub, a ne politička organizacija", navodi se u saopštenju kluba.

Pored toga što su razočarani porukom kluba zbog njihove parole najavili su da ih neće niko utišati i da će već na idućem domaćem meču Celtica ponovo pružiti podršku narodu u Palestini.

Ta utakmica igra se 25. oktobra i to u okviru Lige prvaka kada će na Celtic Parku gostovati Atletico Madrid, a navijači Celtica poručili su da svaki navijač škotskog kluba na taj meč dođe sa zastavom Palestine i ponosno je pokaže na početku utakmice.

"25. oktobra protiv Atletico Madrida tražimo od svakog navijača Celtica da digne u zrak zastavu Palestine na evropskoj sceni i pokaže da Celtic stoji uz one koji su ugrođeni od okupatora, a ne uz okupatore", poručili su.

Top Komentari

King_Kenny
...u medjuvremenu,navijaci Bayerna podrzali p*dere i Izrael...AHAHAHHHAHAHAAHAHHAAH...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi