Celtic razmontirao estonsku Kalju

Prvi susret drugog pretkola Lige šampiona

Celtic razmontirao estonsku Kalju

Fudbaleri Celtica razmontirali su estonsku Kalju u prvom susretu drugog pretkola Lige šampiona jer su je porazili sa čak 5:0 na Celtic Parku. 

Celtic je i prije ovog dvomeča bio veliki favorit, ali svakako da su se Estonci nadali da neće biti potpuno otpisani već nakon prve utakmice.

Ipak, slavni škotski klub je očigledno ozbiljno shvatio kvalifikacije za ovosezonsku Ligu šampiona pa je bez većih problema slavio i treću vezanu pobjedu.

Estonci su se branili sve do 35. minute kada je njihovu mrežu zatresao Ajer. Tada je i otvorena golijada koja je nastavljena samo osam minuta kasnije jer je novi gol za domaće postigao Christie. U sudijskoj nadoknadi prvog dijela prednost Celtica na 3:0 povećava Griffiths.

Škotski klub ni u drugom poluvremenu nije mnogo dizao nogu s papučice gasa pa je postigao još dva gola.

Prvo je u 65. minuti Christie postigao svoj drugi gol na meču, da bi konačan rezultat 13 minuta prije kraja postavio McGregor.

Revanš se igra za šest dana u Estoniji, ali je sasvim jasno ko će ići u treće pretkolo Lige prvaka, a ko u treće pretkolo Evropa lige.

Prvi meč drugog pretkola Lige prvaka:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Celtic - Kalju 5:0

Top Komentari

VelaHavle
Sad vidimo kolika.je steta sto je Sarajevo izvuklo Celtic... ima.debila na ovom portalu koji su govorili da je to smijesna ekipa, da je Litex jaci
9 0
adis_D11
Ma brate mi smo pehovi zadnjih par godina evo i u 3 pretkolu opet rozenborg ili bate,al treba igrat pa šta bude.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi