Celticovi navijači pozdravili Rodgersa transparentom: "Ti si varalica"

Poslali mu brutalnu poruku

Celticovi navijači pozdravili Rodgersa transparentom: "Ti si varalica"

Navijači Celtica nisu najbolje prihvatili odluku Brendana Rodgersa da svoju karijeru nastavi na klupi Leicester Cityja.

Rodgers je kroz tri godine provedene na klupi Celtica osvojio šest trofeja, navijači su se doslovno kleli u njega, no usred sezone ovaj 46-godišnji stručnjak je odlučio da napusti Glasgow i vrati se u Englesku.

Takva odluka je među Celticovim pristalicama dočekana sa ogorčenjem, pa je na posljednjoj utakmici protiv Heartsa podignut transparent kojim su Rodgersu jasno dali do znanja šta misle o njegovom potezu i odlasku u Leicester City.

"Mijenjao si besmrtnost za mediokritetstvo. Nikad Kelt, uvijek varalica", pisalo je na transparentu najvatrenijih navijača Celtica.

Razočaran Rodgersovim potezom je i nekadašnji kapiten Celtica Chris Sutton.

"Nije tajna da je želio otići, ali tajming odlaska je ismijavanje sopstvenih izjava da je ovo posao iz snova. Dakle, planirao je ovo dugo. Bilo bi normalno da je otišao na kraju sezone, ostao bi upamćen kao legenda, no sada, kada ima još 11 utakmica do kraja, ostavlja gorak ukus svima koji su u njemu vidjeli idola", oštro je poručio Sutton.

Sa novim klubom Rodgers je potpisao ugovor do 2022. godine, a na njegovo mjesto u Celtic je došao Neil Lennon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi