MNK Centar ponovo prvak Bosne i Hercegovine

Završeno prvenstvo

MNK Centar ponovo prvak Bosne i Hercegovine

O. Lekić, foto: T. Hebib

Malonogometni klub Centar iz Sarajeva po treći put uzastopno prvak je Bosne i Hercegovine.

U zaostaloj utakmici 7. kola Lige za prvaka koja je odlučivala o prvaka Centar je savladao MNK Mostar SG Stakalorad (5:2).

Gosti iz Mostara kojima je u ovom susretu odgovarala samo pobjeda bolje su otvorili susret i u 5. minuti su preko Srđana Ivankovića stigli do prednosti. No, pred sami odlazak na odmor domaći preko Nermina Jusića stižu do izjednačenja.

U 28. minuti jedan od najboljih bosanskohercegovačkih malonogometaša Dražen Novoselac postiže pogodak za vodstvo Centra, a par minuta kasnije Nermin Kahvedžić pogađa za 3:1.

Sedam minuta prije kraja Jusić svojim drugim pogotkom donosi Centru prednost od tri gola, da bi Mario Aladžić u 35 smanjio na 5:2.

U posljednjoj minuti tačku na i u ovom susretu i prvenstvu svojim pogotkom je stavio Ermin Salčin. Tako je Centar stigao do treće uzastopne titule prvaka naše zemlje, a par dana ranije Kup je osvojio Zrinjski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi