Černišov: Laž je da sam bio u pripitom stanju

Čarke ne jenjavaju

Černišov: Laž je da sam bio u pripitom stanju

D. Vejo

Nakon uzbudljivog meča koji je odigran u subotu na stadionu Krađorđe između Vojvodine i Spartaka, počela je prepirka između trenera jedne i druge strane.

Iako se činilo da je uvredama došao kraj nakon izvinjenja koje je uputio trener gostujuće ekipe, to baš i nije tako. Černišov je uzvratio udarac i tako nastavio sukob.

Na uvrede od strane trenera crveno-bijelih, Nenada Lalatovića, da se tokom utakmice strateg Sobotičana nalazio u pripitom stanju, ovaj je odgovorio.

„Nakon utakmice krenuo sam ka centru terena da pružim ruku sudijama. Tamo sam naišao na vidno iznerviranog Lalatovića, koji se derao na sudije. Rekao sam mu da poslije dva crvena kartona i penala ne treba da bude nezadovoljan suđenjem. On je na moj komentar odgovorio pljuvanjem, psovanjem, vikanjem, pa čak je bacao i marker u mom pravcu kako bi me pogodio“, rekao je za tamošnje medije trener Spartaka, Andrej Černišov.

Tokom pres konferencije nakon utakmice, Černišov je pokušao da smanji tenzije te da izbjegava pričati o tome, međutim takvo razmišljanje nije vladalo i u taboru tima iz Novog Sada.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

„Mislio sam da nema potrebe da pričamo o tome više. Ali sam nakon utakmice vidio tekst u jednom ovdašnjem listu na koji nisam mogao ostati imun. Lalatović je izjavio da sam se nalazio u pripitom stanju što je laž. Tako da je ovo moj odgovor, sve ovo što se desilo, nema ni u Rusiji“, zaključio je Černišov.

Lalatoviću ovo nije bio prvi sukob sa protivničkim taborom. Naime, dok je vodio tim iz Čačka u utakmici protiv Radničkog iz Niša, Lalatović je imao otvoren sukob kako sa čelnicima kluba protivnika tako i sa navijačima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi