Cesar: Handanović je među pet najboljih golmana svijeta

Smatra bivši golman Intera

Cesar: Handanović je među pet najboljih golmana svijeta

Brazilac Julio Cesar ocijenio je kako je Samir Handanović jedan od najboljih svjetskih golmana.

Cesar je od 2005. do 2012. godine branio za Inter, s kojim je osvojio sve što se moglo osvojiti, a za milanski klub je ostao vezan i po završetku karijere, pa se sve češće može vidjeti na tribinama Meazze.

Govoreći za Inter TV o aktuelnostima u klubu nije mogao da ne spomene Samira Handanovića kojem je povjerena čast da bude kapiten nakon što je traka oduzeta Mauru Icardiju.

"Handanović već godinama pokazuje ko je i šta je. Primjer je na terenu i van terena. Po mom mišljenju je on jedan od pet najboljih golmana na svijetu", izjavio je Cesar, čiju izjavu prenose italijanski mediji.

Inter je trenutno na trećem mjestu, sve bliži plasmanu u Ligu prvaka.

"Ligu prvaka tek treba osigurati. Pokazat će se ubrzo je li Inter imao dobru ili lošu sezonu", dodaje Cesar.

Podsjetimo, Cesar je nakon epizode u Interu nastupao još za QPR, Toronto, Benficu i Flamengo u kojem je i počeo karijeru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi