Ono što je večeras doživio na stadionu u Comu, Fabregas nije nikada prije u svojoj bogatoj karijeri

Svi u čudu

Ono što je večeras doživio na stadionu u Comu, Fabregas nije nikada prije u svojoj bogatoj karijeri

E. Škorić

Za neke stvari uvijek postoji prvi put, a to je večeras shvatio i iskusni španski veznjak Cesc Fabregas.

Početkom mjeseca stigla je pomalo šokantna vijest o Fabregasovom prelasku u ekipu Coma, koja nastupa u Seriji B.

Španski veznjak kao slobodan igrač pojačao je redove ekipe Como 1907. 35-godišnjak je potpisao ugovor na dvije sezone s Italijanima iako je imao mnoge unosne i veće ponude iz svih krajeva svijeta.

Podsjetimo, Fabregas je dijete Barcelone koje je kao tinejdžer prešlo u Arsenal 2003. godine, da bi se 2011. vratio na Camp Nou.

Tri godine kasnije zabio je nož u leđa navijačima Arsenala i potpisao za Chelsea za koji je igrao četiri i po godine prije odlaska u Monaco. Za reprezentaciju Španije odigrao je 110 utakmica i postigao 15 golova, a s Crvenom furijom je dva puta bio prvak Evrope i jednom svijeta.

On je večeras započeo meč 3. kola Serije B Como - Brescia na klupi za rezerve. U jednom trenutku utakmica je prekinuta jer je na stadionu Giuseppe Sinigaglia nestalo struje.

Oglasi

To je nešto što Fabregas u karijeri ranije nije dešavao, ali mogao je biti oduševljen, s obzirom na to da su navijači Coma priredili spektakl koristeći telefone i upaljače na tribinama.

Nakon što je problem riješen, meč je nastavljen, a Como se našao u problemima. Arrigoni je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton u 44. minuti, da bi ubrzo nakon toga Bertagnoli zabio za vodstvo gostiju od 1:0.

Como će u nastavku teško do preokreta, a možda se stvari promijene ako u igru uđe Fabregas, definitivno najveća zvijezda večeras na stadionu.

Inače, danas je objavljeno da je Thierry Henry postao manjinski vlasnik kluba i također je spreman pomoći mu da se vrati u Seriju A nakon dugo vremena, a očekuje se dolazak zvučnog pojačanja u vidu Patricka Cutronea, bivšeg napadača Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

[twitter]https://twitter.com/Pensanteovvieta/status/1564332688877690880[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi