Niko ovog ljeta neće napraviti tako iznenađujući transfer kao što je to uradio Fabregas

A igrao je za velikane...

Niko ovog ljeta neće napraviti tako iznenađujući transfer kao što je to uradio Fabregas

A. Čaušević

Izborom novog kluba Cesc Fabregas je šokirao fudbalski svijet.

Bivši prvak Evrope i svijeta sa reprezentacijom Španije karijeru će nastaviti u drugoj ligi, tačnije u Seriji B.

Fabregas je pristao da potpiše za Como, stabilnog italijanskog drugoligaša koji je prošlu sezonu završio u sredini tabele.

Iskusni španski veznjak će sa Comom potpisati dvogodišnji ugovor i njegov transfer u ovaj klub definitivno predstavlja veliko iznenađenje.

Prethodnih dana se špekulisalo o transferu u španskog drugoligaša Las Palmas, ali je na kraju 35-godišnjak izabrao Como.

Posljednje tri godine Fabregas je proveo u Monacu, ap rije toga je igrao za Chelsea, Barcelonu i Arsenal.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na svjetsku scenu je stupio još kao tinejdžer i postao je prepoznatljiv po svojoj sjajnoj pas igri i odličnim asistencijama.

U karijeri je praktično osvojio sve što vrijedi osim Lige prvaka. Sa 111 asistencija drugi je najbolji u historiji Premiershipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi