Vraća se klub koji je bio pred gašenjem: Promociju su izborili i prije aprila
FOTO: Twitter

Sjajnu sezonu imaju

Vraća se klub koji je bio pred gašenjem: Promociju su izborili i prije aprila

Haris Zilić
Teme:

Ekipa Cesene je prije deset godina bila pred zidom, gašenjem, bili su u četvrtom rangu takmičenja italijanskog fudbala, a ekipa se danas vratila u Seriu B.

Četiri kola prije kraja Serie C, Cesena ima 12 bdovoa više od Torresa, ali bolji međusobni duel, tako da slavlje može početi.

Cesena je promociju osigurala današnjim trijumfom protiv Pescare u 34. kolu Serie C grupa B rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Pierozzi u 87. minuti utakmice.

Igrala je Cesena i u Seriji A, ali klub je od 2012. godine u teškoj situaciji bio kako finasijski, tako i rezultatski.

Oglasi

Tek 2020. godine vratili su se u Seriu C (treći rang italijanskog fudbala) i klub se koliko toliko stabilizovao.

Nakon tri dobre sezone u Seriji C, ekipa je četvrtu sezonu po povratku odigrala vrhunski i sasvim zasluženo izborila promociju u Seriu B.

U italijanskoj Seriji C imamo tri grupe, prvaci idu direktno u Seriu B, a čak 27 ekipa ukupno iz tri grupe razigravaju za preostalo mjesto u Seriji B.

Veliki je ovo rezultat za Cesenu jer su 2013. godine mnogi pomisli da ovaj klub više neće postojati i da će biti ugašen sa mape italijanskog fudbala.

Ipak, skupina ljudi koji vole Ceseni i fudbal uspjeli su vratiti klub i ponovo ćemo ih gledati u Seriji B, a možda za koju godinu i u Seriji A.

U grupi A Serie C lider je Mantova sa devet bodova više od Padove, dok je u grupi C lider Juve Stabia sa 11 bodova više od Beneventa.

Prvi čovjek Cesene je John Aiello, a menadžer tima je Domenico Toscano i pomenuti dvojac je najzaslužniji za fenomenalan povratak ovog italijanskog kluba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi