Grad na nogama već danima zbog riječi kontroverznog predsjednika: "Prodaj nas, nema druge"

Žele da De Laurentiis ode iz kluba

Grad na nogama već danima zbog riječi kontroverznog predsjednika: "Prodaj nas, nema druge"

Edmir Škorić

Kontroverzni vlasnik Napolija Aurelio De Laurentiis je prije nekoliko godina odlučio da iskoristi tešku situaciju u Bariju, pa da kupi većinski udio ovog kluba.

De Laurentiis je tada kazao da je Bari klub bogate historije i da mora da ga pokuša vratiti u Seriju A. Također je tada govorio da se ne smije miješati Napoli i Bari, da su to različiti gradovi i klubovi, ali je ipak nekada slavni tim koji igra u 3. ligi nazvao "produžnicom" Napolija.

Kada ga je kupio, Bari je bio u Seriji D, danas je pak u Seriji B, a želja mu je da ga vrati u elitu. No, postao je istovremeno omražen lik među najvatrenijim navijačima Barija zbog nedavne izjave koju mu ne praštaju.

Prošle srijede je De Laurentiis na press konferenciji rekao da je Bari "Napolijev drugi tim", čime je razbijesnio sve u Bariju, čak i gradonačelnika tog grada Antonija Decara.

"Smatram da su riječi Aurelija De Laurentis-a, koji Bari definira kao drugu ekipu Napolija, uvredljive prema cijeloj zajednici navijača Barija. Uz dužno poštovanje prema Napoliju, mi nismo ničija druga ekipa", kazao je Decaro, pa je dodao:

Oglasi

“Mi imamo historiju i dostojanstvo koje se ne može ocrnjivati ​​na ovaj način. Kao gradonačelnik i navijač, tražim od Aurelia De Laurentisa da se što prije ispriča svim ljudima Barija zbog ovog nesretnog ispada, u najmanju ruku, koji vrijeđa našu strast i naš identitet".

Aurelijev sin Luigi, predsjednik Barija, ogradio se od De Laurentiisovih izjava i tvrdi da je neovisan u vođenju ove ekipe. No, navijači su svejedno krenuli u žestoke proteste i traže od De Laurentiisa da napusti Bari.

Na utakmici prtoiv Leccea navijači Barija su istakli parolu: "Prodaj nas. Nema druge". Osim toga, nisu uobičajeno pjevali klupsku himnu prije početka utakmice, a parole i transparenti protiv De Laurentiisa su se pojavili i na nekim mjestima u gradu, ali i u Rimu, odakle je inače kontroverzni predsjednik Napolija.

“U mnogo godina smo vidjeli mnogo toga, ali nikada se nismo našli pred ovakvom situacijom, gdje otac (Aurelio) javno ponižava svog sina (Luigija) čineći ga da izgleda kao idiot na dužnosti. Nikada nećemo biti nečiji drugi tim. Pozivamo porodicu De Laurentiis da preuzme odgovornost i nestane iz našeg grada što je prije moguće", stoji u poruci Curve Nord, navijača Barija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Činjenica je da je ADL spasio Bari kolapsa, da ga je uspio oživiti, ali ponosni ljudi u Bariju svejedno ne žele da njihovim klubom upravlja kontroverzna osoba poput njega. Interesantno je da je Napoli bio u 3. ligi kada ga je preuzeo De Laurentiis, a prošle  godine je osvojio Seriju A, ali sa Napolitancima ima mnogo bolji odnos, uostalom mnogo više poštovanja pokazuje prema Napulju koji mu je svih ovih godina prirastao srcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi