)
Česi nemoćni u Hamburgu, Muller nezaustavljiv

Kvalifikcije za SP

Česi nemoćni u Hamburgu, Muller nezaustavljiv

Edmir Škorić

Njemačka, Sjeverna Irska i Azerbejdžan upisali su domaće pobjede u današnjim susretima drugog kola grupe C kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Nijemci su protiv Češke slavili sa uvjerljivih 3:0, te su tako upisali i drugu pobjedu. Thomas Muller bio je večeras junak domaćeg tima, pošto je postigao dva gola.

Napadač Bayerna je u 13. minuti pogodio za 1:0, a u 65. za 3:0. Drugi gol za Njemačku u Hamburgu postigao je Toni Kroos u 49. minuti. Češka još uvijek nije postigla gol u ovim kvalifikacijama.

Sjeverna Irska se mučila kod kuće sa San Marinom dobar dio utakmice, ali je na kraju slavila uvjerljivo, sa 4:0. Davis, Ward i dvaput Lafferty pogađali su za Sjevernu Irsku. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

I još je u ovoj grupi nešto ranije Azerbejdžan s 1:0 pobijedio Norvešku, pa nakon dva kola Njemačka i Azerbejdžan imaju po šest, Sjeverna Irska četiri, a Češka jedan bod. San Marino i Norveška su bez bodova.

Grupa C, 2. kolo:
Njemačka - Češka 3:0 (Muller 13, 49, Kroos 49)
Sjeverna Irska  San Marino 4:0 (Davis 26 - penal, Lafferty 79, 94, Ward 86)
Azerbejdžan - Norveška 1:0


Germany vs Czech Republic 3-0 All Goals... by Postavkam

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti