Neymar heroj, Brazil slavi zlato!

Prvi put u historiji

Neymar heroj, Brazil slavi zlato!

Reprezentacija Brazila večeras je osvojila zlatnu medalju na fudbalskom turniru na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Brazilci su predvođeni Neymarom stigli do pobjede nad Njemačkom, a osvajač turnira je odlučen nakon izvođenja jedanaesteraca. Regularnih 90 minuta završeno je rezultatom 1:1, da bi Brazilci nakon penala slavili sa 5:4.

Igrao se 27. minut kada je Brazil stigao u prednost od 1:0. Neymar je iz slobodnog udarca fantastično pogodio za vodstvo svoje selekcije i rezultat kojim se otišlo na odmor.

Meyer je u 59. minuti donio Njemačkoj izjednačenje, a to je bio rezultat koji je ostao na snazi i po isteku regularnih 90, ali i dodatnih 30 minuta.

Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a fudbaleri obje selekcije su bili veoma precizni. Sa jedne strane su pogađali Augusto, Marquinhos, Rafinha i Luan, a sa druge Ginter, Gnarby, Brandt i Sule, sve dok Petersen u petoj seriji nije promašio.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Loptu je na kreč namjestio Neymar, koji je sigurnom realizacijom donio svojoj selekciji uspjeh koji se dugo čekao.

Ova pobjeda Brazila se na neki način može gledati i kao osveta za blamažu u polufinalu Svjetskog prvenstva 2014. godine, kada je Njemačka na putu prema tituli prvaka svijeta demolirala Brazilce rezultatom 7:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije