Četiri gola Southamptona na Villa Parku i proboj na treće mjesto

Villa pregažena

Četiri gola Southamptona na Villa Parku i proboj na treće mjesto

E. Škorić

Pomalo neočekivano Southampton je slavio na Villa Parku u Birmignhamu (4:3).

Očekivala se neizvjesna utakmica između Aston Ville i Southamptona, a na kraju je domaćin doživio pravu katastrofu, a pitanje pobjednika je bilo riješeno već na poluvremenu. Doduše, na kraju se Villa izvukla, ali pogoci su kasno stigli.

VAR je u trećoj minuti pomogao Villi jer je poništio gol gostima, ali u 20. minuti nije bilo spasa. Ward-Prowse izvodi slobodni udarac, sjajno centrira u peterac, a tamo visoki Vestergaard dočekuje loptu i pogađa za 1:0.

Upravo je Ward-Prowse potom pogocima u 33. i 45. minuti dokrajčio nemoćnu Villu, a u nastavku je Danny Ings pogodio za 4:0.

Villa je uspjela samo da ublaži poraz, kada je u 62. minuti Mingsa pogodio na ubačaj Grealisha, a u nadoknadi Watkins s penala postiže još jedan gol za domaći tim. Grealish smanjuje na 4:3, no bilo je kasno da se domaćin do kraja vrati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sveci su nakon ove pobjede došli do trećeg mjesta i sada imaju 13 bodova, tri manje od vodećeg Liverpoola. Aston Villa je s bodom manje (12) na sedmom mjestu. Nakon uvodne četiri pobjede u Premier ligi, Vilenjaci su prvo poraženi s 3:0 od Leedsa na svom terenu, a zatim i od Southamptona danas s 4:3.

Narednog vikenda gostovat će Aresnalu na Emiratesu, dok će Southampton ugostiti Newcastle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti