Četiri UEFA-ina plana za završetak Lige prvaka

Razmišlja se o više opcija

Četiri UEFA-ina plana za završetak Lige prvaka

A. Čaušević
Teme:

Aleksandar Ceferin je jasno poručio da je UEFA-in plan da se sva klupska takmičenja za ovu sezonu završe do 3. augusta.

Mnoge zanima šta će biti sa Ligom prvaka, a prema nezvaničnim informacijama iz Niona UEFA ima četiri opcije kako da završi sezonu u najelitnijem klupskom takmičenju na svijetu.

Prvi plan je da se utakmice završe u aktuelnom formatu i to bez navijača. Prvi bi se odigrala četiri revanš meča osmine finala Juventus - Lyon, Barcelona - Napoli, Manchester City - Real Madrid i Bayern - Chelsea. Nakon toga bi uslijedili četvrtifnale i polufinale s po dvije utakmice i finalni susret.

Druga opcija je Final eight, tj. da se osam najboljih timova okupe u jednom gradu te da se u četvrtfinalu, polufinalu i finalu igra po jedan meč. Prije toga bi se naravno odigrali revanš mečevi 1/8 finala.

Final four je treća i puno lakša opcija od druge jer bi se u istom gradu okupile četiri ekipe. Igrao bi se po jedan susret polufinala i i finale.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Četvrta opcija je da se 11 utakmica odigra za četiri sedmice. Prvo bi se nadoknadili susreti osminefinala, onda bi se igrao po jedan meč u četvrtfinalu, polufinalu i finalu.

Inače, domaćin finalnog susreta ukoliko se isti bude igrao, bit će Istanbul.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi