Gazzetta dello Sport: UEFA odredila termin finala Lige prvaka?

Igrat će se u Istanbulu

Gazzetta dello Sport: UEFA odredila termin finala Lige prvaka?

Admin Čaušević
Teme:

Ako je vjerovati pisanju italijanskog lista Gazzetta dello Sport UEFA je odredila novi termin finalnog meča Lige prvaka za sezonu 2019/20.

Prema tvrdnjama Gazzette finalni meč za najbolji tim Evrope igrat će se navjerovatnije u subotu 15. augusta, dok će početak nove sezone biti prolongiran za oktobar.

Plan UEFA-e je da se domaća prvenstva i kup takmičenja završe do 3. augusta. O tome se razgovaralo i na video konferenciji održanoj sredinom ove sedmice.

Zbog pandemije koronavirusa finale lige šampiona koje će biti odigrano u Istanbulu je već jednom pronolgirano i to za 27. juni, međutim sada je Aleksandar Čeferin zajedno sa svojim saradnicima morao tražiti novo rješenje.

Ovo znači da bi se finale Europa lige u Gdnjacku igralo tri dana ranije, odnosno u srijedu, 12. augusta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Odgoda početka nove sezone za oktobar značit će da će se kvalifikacije za eurokupove igrati po ubrzanom tempu tokom druge polovine augusta i u septembru.

Podsjećanja radi, UEFA je jučer poslala pismo namjere svim svojim asocijacijama da se prvaci i predstavnici u eurokupovima trebaju dobiti na terenu, u suprotnom unaprijed proglašeni šampioni bi mogli ostati bez nastupa na eurosceni. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi