Četveroligaš eliminisao Bešićev Middlesborugh

FA Cup, 1/16 finala

Četveroligaš eliminisao Bešićev Middlesborugh

U terminu od 20:45 sati odigrane su četiri uzvratne utakmice šesnaestine finala engleskog FA Cupa, a plasman dalje osigurali su Newport, Wolves, Brentford i Queens Park Rangers.

Najveće iznenađenje priredio je Newport County koji je kao domaćin savladao Middlesbrough rezultatom 2:0 i na taj način postao prvi tim iz četvrtog ranga koji se plasirao među 16 najboljih još od sezone 2011/2012.

Oba pogotka za historijski proboj pala su u drugom poluvremenu, a postigli su ih Willmot u 47. te Amond u 68. minuti.

I dok je u Championshipu standardan, naš reprezentativac Muhamed Bešić ovaj susret odgledao je s klupe za rezervne igrače.

Razloga za slavlje imao je i Wolves, koji je poslije dosta muke savladao Shrewsbury sa 3:2, a junak meča bio je Roherty, koji je bio strijelac dva pogotka i asistent kod pobjedonosnog. U osminufinala prošao je također i Brentford slavivši nad Barnetom sa 3:1, dok je meč između Queens Park Rangersa i Portsmoutha završen rezultatom 2:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

FA Cup:

Brentford - Barnet 3:1
Newport - Middlesbrough 2:0
QPR - Portsmouth 2:0
Wolves - Shrewsbury

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi