Chelsea, bez obzira na zabranu transfera, može dovesti dvojicu fudbalera

Hoće li iskoristiti ovu opciju?

Chelsea, bez obzira na zabranu transfera, može dovesti dvojicu fudbalera

Ekipa Chelseaja našla se u velikom problemu obzirom da je iz FIFA-e dobila zabranu transfera u naredna dva prelazna roka. 

Plavci su se nedavno žalili FIFA-i na ovu odluku, ali žalba je odbijena pa su se okrenuli Međunarodnom sudu za sportsku arbitažu kojem su također uputili žalbu.

Ukoliko ništa od toga ne uspije, onda Chelseaju ostaje barem jedna utješna informacija. Dakle, i u slučaju da im ostane na snazi zabrana transfera, svejedno će moći dovesti dvojicu igrača - Gonzala Higuaina i Matea Kovačića.

Njih dvojica su trenutno na posudbi u redovima tima iz Londona ali sa opcijom otkupa ugovora. Obzirom da su ovi ugovori sklopljeni prije Chelseajeve zabrane, tim ima opciju da aktivira otkupne klauzule i dovede jednog ili obojicu igrača.

Engleski mediji navode kako je Chelsea za sada počeo pregovore samo sa Kovačićem i da će on gotovo sigurno ostati u klubu dok je sudbina Higuaina prilično neizvjesna.

U njegovom slučaju mnogo zavisi od toga da li će Maurizio Sarri ostati na klupi ovog kluba. On je naravno za opciju da Higuain ostaje, a pitanje je šta želi uprava kluba.

Inače, Chelsea do kraja sezone očekuje još jedna utakmica i to ona u finalu Evropa lige protiv Arsenala. Meč je na rasporedu 29. maja.

Transfer ban im nije problem: Chelsea ima više od 40 fudbalera na posudbama!

Transfer ban od strane FIFA-e je uzdrmao Chelsea i navijače ovog kluba, ali zaista nemaju razloga za brigu. Mnogi misle da Chelsea uopšte ne mora kupovati nove igrače.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, pred početak ove sezone Chelsea je odlučio mnoge igrače da pošalje na posudbu kako bi brusili svoju formu, a nevjerovatan je podatak da čak 41 fudbaler ovog kluba igra na posudbi.

Svi oni će se vratiti na kraju ove sezone u Chelsea, ali sigurno da će samo rijetki dobiti šansu u prvom timu naredne sezone. Mnogi vjeruju da je to najveća mana Plavaca jer bespotrebno kupuju mnoge igrače kada imaju nekoliko sjajnih mladih igrača na posudbama.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi