Maurizio Sarri mijenja Gattusa na klupi Milana?
(Foto: EPA)

Pregovori danas u Londonu

Maurizio Sarri mijenja Gattusa na klupi Milana?

M. Šljivak

Maurizio Sarri mogao bi nakon samo jedne sezone napustiti klupu Chelseaja.

Italijanski stručnjak nema dobar odnos sa rukovodstvom Chelseaja, a oni su navodno spremni da mu uruče otkaz na kraju sezone.

Međutim, kako tvrde italijanski mediji, Sarri neće dugo čekati na novi posao u slučaju odlaska iz Londona, jer ga je već kontaktirao Milan.

Izvršni direktor kluba Ivan Gazidis otputovao je u London. U narednim satima će obaviti pregovore sa Sarrijem i ponudit će mu ugovor.

Sport Mediaset tvrdi da će ovom stručnjaku Rossoneri ponuditi trogodišnji ugovor vrijedan tri miliona eura po sezoni i nadaju se da će ga to privući nazad u Italiju.

Sarri je godinama uspješno vodio Napoli, bio je blizu da Juventusu pokvari niz sezona sa titulom prvaka, ali na kraju nije uspio da ih sruši.

Iskusni stručnjak bi na klupi Milana trebao zamijeniti klupsku legendu Gennara Gattusa koji već dvije sezone vodi Rossonere, ali pravih rezultata nema.

Lampard mijenja Sarrija?

Nakon Sarrijeve prve sezone o kojoj su mišeljenja navijača podijeljena, čelnici Chelseaja sada žele na kormilo ekipe dovesti njihovog heroja - Frank Lamparda.

Podsjetimo, Sarri je Chelsea ove sezone vodio do trećeg mjesta u Premiershipu i plasmana u Ligu prvaka. Treba reći i da se Chelsea plasirao u finale Lige Evrope u kojem će snage odmjeriti sa Arsenalom.

Lampard bi sigurno bio izbor koji bi se svidio navijačima Chelseaja s obzirom da je riječ o čovjeku koji je odigrao 648 utakmica za londonske Plavce i za to vrijeme postigao 211 golova. U dresu Chelseaja je osvojio tri titule prvaka Engleske i trofej Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, Frank Lampard nije trener sa velikim iskustvom. Moglo bi se reći i da je njegovo trenersko iskustvo još uvijek skromno.

Lampard se u trenerske vode ušao prošlog ljeta kada je preuzeo ekipu Derby Countyja. Treba ipak istaći da je odradio dosta dobar posao s obzirom da je uspio uvesti Derby u finale doigravanja za plaman u Premier ligu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije