Prvi put od odlaska Terryja je u Chelseaju iskorišten broj 26, novi broj ima i Sterling

Chelsea

Prvi put od odlaska Terryja je u Chelseaju iskorišten broj 26, novi broj ima i Sterling

E. Škorić

Chelsea je već otputovao na američku turneju u sklopu priprema za novu sezonu.

Plavci su već odigrali jedan meč te su savladali Club Americu s 2:1 u Las Vegasu, ali nova pojačanja kao što su Raheem Sterling ili Kalidou Koulibaly nisu nastupali u tom duelu.

Engleski krilni napadač došao je iz Manchester Cityja i on će nositi broj 17, barem tokom pripremnog perioda, dok će Koulibaly zadužiti broj 26, a taj broj niko nije nosio otkako je John Terry napustio londonski klub. Koulibaly je taj broj nosio i u Napoliju.

Chelsea se u četvrtak susreće s Charlotte FC i to će biti dobra prilika da navijači vidje nova lica u svom omiljenom dresu, ali o tome će na kraju odlučiti sam menadžer Tomas Tuchel.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bilo je mnogo dešavanja u i oko Chelseaja proteklih mjeseci, klub je dobio novog vlasnika, ali s obzirom na pojačanja, nema sumnje da možemo očekivati mnogo od tima iz zapadnog Londona u narednoj sezoni, iako je prethodno tim ostao bez Romelua Lukakua, koji je potpisao za Inter.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi