Egzodus sa Stamford Bridgea: Čak devetorica igrača žele napustiti Chelsea na ljeto!

Nisu zadovoljni statusom u ekipi

Egzodus sa Stamford Bridgea: Čak devetorica igrača žele napustiti Chelsea na ljeto!

E. Čaušević
Teme:

Chelsea je u januarskom prelaznom roku potrošio čak preko 300 miliona eura za nova pojačanja, a rezultati ove sezone su daleko ispod svih očekivanja. Plavci ni na ljeto sigurno neće štedjeti svoj novac, no susreću se s velikim problemom jer postoji lista igrača koji nakon ove sezone žele da napuste Stamford Bridge.

Dolazak novih vlasnika u Chelsea vratio je trend koji je nekada imao i Roman Abramovič, a to je bespotrebno rasipanje novca na nove igrače.

Plavci su u januaru potrošili preko 300 miliona eura na pojačanja čime su srušili sve rekorde. No, sva ta silna pojačanja nisu dala ono što se očekivalo, a to je bolje rezultate u nastavku sezone.

Chelsea je zbog očajnih igara u prvenstvu dao nedavno otkaz Grahamu Potteru i za privremenog trenera je izabran Frank Lampard. Čelnici kluba uzeli su vremena što se tiče donošenja odluke o izboru ovog trenera pred kojim će sigurno biti novi izazov.

Dovođenje igrača kojim su "zatrpali" igrački kadar je izazvalo i neke nove probleme. Neki od njih u potpunosti su izgubili minutažu, a sve je više njih koji žele da napuste Stamford Bridge pod svaku cijenu.

Engleski mediji pišu da postoji lista igrača koji su već poručili čelnicima kluba da žele već na ljeto da idu, a navodno na istoj se nalaze čak devetorica fudbalera.

Oglasi

Oni su nezadovoljni statusom u klubu i jasno je da je konkurencija prevelika da bi svaki igrač dobio minutažu koju očekuje.

Navodno, na toj listi nalaze se: Mason Mount, Conor Gallagher, Ruben Loftus Cheek, N'Golo Kante, Mateo Kovačić, Pierre-Emerick Aubameyang, Hakim Ziyech, Christian Pulišić i Romelu Lukaku koji je trenutno na posudbi u Interu, ali nada se da se neće morati vraćati u Chelsea.

Novi vlasnik Todd Boehly od dolaska u klub je potrošio preko 600 miliona eura na 17 fudbalera koji su pojačali klub u prethodnih godinu dana, ali jasno je da se igrački kadar mora "pročešljati" i bit će zanimljivo vidjeti ko će se na kraju naći na transfer listi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea se nakon 30 odigranih kola nalazi na tek 11. mjestu tabele Premiershipa sa 39 bodova i upitan je izlazak u Evropu iduće sezone.

Također, Plavci su u četvrtfinalu Lige prvaka u prvom meču u gostima poraženi od Real Madrida sa 2:0, a revanš meč igra se već u utorak na Stamford Bridgeu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi