Stiže na sastanak: Nagelsmann u ruke preuzima "skupu igračku", dobit će sve što poželi!

Dosadašnji trener Bayerna pred novim angažmanom

Stiže na sastanak: Nagelsmann u ruke preuzima "skupu igračku", dobit će sve što poželi!

A. Čaušević

Julian Nagelsmann neće dugo biti bez posla. Trener koji je poput groma iz vedrog neba dobio otkaz u Bayernu se nalazi pred možda i najvećim trenerskim izazovom u svojoj karijeri pošto će dobiti klub koji ima sve, a nema ništa.

Ugledni Bild izvještava da će Nagelsmann u četvrtak obaviti sastanak na kojim će dogovoriti posljednje detalje vezane za svoj novi posao.

Ako je vjerovati njemačkom mediju perspektivni trener će od sljedeće sezone voditi Chelsea, a danas će obaviti satanak lično sa rukovodstvom londonskog kluba.

Nagelsmann će u ruke dobiti skupu igračku na koju je Todd Boehly u protekla dva prijelazna roka uložio čak 600 miliona eura, međutim rezultati su izostali.

Američki tajkun ne žali novac i dosadašnjem treneru Bayerna će obezbijediti sve što poželi, a na Nagelsmannu je da kreira ekipu koja će ponovo predstavljati strah za sve u Evropi.

Chelsea trenutno ima sve što je potrebno za vrhunske rezultate, međutim na terenu djeluje kao da nema ništa i za Nagelsmanna će biti ključno da pronađe sinergiju u svlačionici.

Oglasi

Krajem prošle godine za tehničkog direktora Plavaca je imenovan Christopher Vivell s kojim je Nagelsmann sarađivao u RB Leipzigu 2020. i 2021. godine.

Ovaj duo je tada stvorio fantastičan tim, a u Chelseaju se nadaju da će isto uspjeti i na Stamford Bridgeu. Upravo bi Vivell mogao biti ključan za dolazak Nagelsmanna u London.

U taboru bivšeg prvaka Engleske je već ranije odlučeno da će Frank Lampard predvoditi ekipu do kraja sezone, poslije čega će započeti nova era s 35-godišnjakom na klupi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prošle sedmice su obavljeni razgovori sa Luisom Enriqueom, međutim Nagelsmann mnogo bolje kotira od Španca i njegovo dolazak na klupu je praktično gotova stvar.

S obzirom na loš plasman u Premiershipu te vrlo izvjesu eliminaciju u Ligi prvaka (poraz od Reala u prvom meču četvrtfinalu 2:0), njemački trener će tokom sezone imati sasvim dovoljno vremena da uigrava ekipu te da je vrati u sami vrh.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CeZenicaLik
Otisao Hurto,dosao Murto...
2 0
pjanke.sa
Uh ovo bi moglo biti dugorocno rjesenje. Kao Mirza u Sarajevu hahaahahahahahaahahaahahah
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi