Chelsea razbio Everton, nevjerovatni Palmer postigao četiri gola - Sad je prvi strijelac lige!
Palmer postigao četiri gola protiv Evertona.

Šest golova na Bridgeu

Chelsea razbio Everton, nevjerovatni Palmer postigao četiri gola - Sad je prvi strijelac lige!

Eldar Ganibegović, foto: EPA

U okviru 33. kola engleske Premier lige Chelsea je s 6:0 razbio Everton, a briljirao je Cole Palmer koji je postigao četiri gola. Na taj način je izbio i na prvo mjesto liste strijelaca u Premier ligi. 

Prvi gol smo vidjeli u 13. minuti. Dobar pas Jacksona za Palmera, a ovaj pogađa za vodstvo svog tima.

Tri minute kasnije Palmer ne uspijeva da dođe do lopte u jednoj šansi, no dvije minute nakon toga pogađa za 2:0 kada je jednu odbijenu loptu plasirao u mrežu.

Hat-trick je Cole Palmer kompletirao u 29. minuti. Golman gostiju je pogriješio, a dalekometni udarac Palmera završava u golu Karamela.

U smiraj prvog poluvremena, u 44. minuti, za nedostižnih 4:0 je pogodio Jackson.

Jarrad Branthwaite je u 50. minuti imao šansu za goste kada šutira pored gola, da bi Jordan Pickford pet minuta kasnije zaustavio šut Colea Palmera.

Oglasi

Ipak, do četvrtog gola nevjerovatni Palmer dolazi u 64. minuti. Pogodio je s bijele tačke.

Ni tu nije bio kraj agoniji Evertona. Alfie Gilchrist je pogodio za 6:0 u sudijskoj nadoknadi vremena.

Chelsea je ovom pobjedom stigao na deveto mjesto s 47 bodova. Everton ima 27 i nalazi se dva boda više od zone ispadanja gdje je prvi Luton s 25.

Everton za šest dana u 34. kolu dočekuje Norringham Forest. Chelea narednu utakmicu igra 23. aprila protiv Arsenala u okviru 29. kola.

Nevjerovatni Cole Palmer sada je s 20 golova prvi strijelac lige. Erling Haaland ima isti broj golova, no Palmer ima više asistencija, pa je zbog toga u prednosti. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 33. kolo:

Chelsea - Everton 6:0 (Palmer 13', 18', 29', 64', Jackson 44', Gilchrist 90')

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi