Chelsea ga je prodao za "siću", vratiće ga za ozbiljan novac?

Da li će se Boga vratiti na Stamford Bridge?

Chelsea ga je prodao za "siću", vratiće ga za ozbiljan novac?

Jeremie Boga je porijeklom iz Obale Slonovače, rođen je u Francuskoj (Marsej), a fudbalski put je počeo u Engleskoj.

Naime, ovaj krilni napadač je prošao omladinsku školu Chelseaja, dogurao je do U23 ekipe, ali u prvom timu nikada nije dobio šansu.

Chelsea ga je nakon nekoliko posudbi na ljeto 2018. godine i prodao i to Sassuolu za tri miliona eura.

23-godišnji Boga igra sjajno ove sezone u dresu Sassuola, pa su se pojavile špekulacije da bi ga Chelsea već na ljeto mogao vratiti na Stamford Bridge.

Ono što je dobro za Chelsea jeste činjenica da je londonski klub zadržao ekskluzivno pravo otkupa Jeremieja Boge, ali će Plavcima za to ipak biti potrebno oko 18 miliona eura,

Inače, za Bogu navodno postoji interes i Napolija, ali će sve zavisiti od Chelseaja, od toga da li će Plavci zaista odlučiti vratiti prodornog krilnog igrača u svoje redove.

Da interes Chelseaja postoji potvrdio je i predsjednik Sassuola Giovani Carnevali.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Chelsea ima pravo otkupa i razmišlja o tome. U dobrim smo odnosima sa njima i već smo se jednom sreli, ziumus. Možda ipak i ostane kod nas, sve je moguće", poručio je Carnevali.

Jeremie Boga je ove sezone odigrao 24 utakmice u Seriji A, postigao je osam golova i upisao četiri asistencije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi