Njemu je "svanulo" zbog Neymarovog transfera: Barcelona skautu isplatila milione eura!
Skaut koji radi samo područje Brazila dobio je ogromnu cifru od Barcelone (Foto: EPA)

Andre Cury je jedva dočekao najveći transfer u historiji

Njemu je "svanulo" zbog Neymarovog transfera: Barcelona skautu isplatila milione eura!

Midhat Šljivak

Barcelona je u ljeto 2017. godine sa PSG-om dogovorila najveći transfer u fudbalskoj historiji.

Brazilca Neymara prodali su timu sa Parka prinčeva za nevjerovatnih 222 miliona eura i to je za sada najveći iznos kojeg je neki klub izdvojio za jednog fudbalera.

Mali dio kolača od ovog iznosa pripao je i čovjeku koji je zaslužan za dolazak Neymara na Nou Camp 2013. godine. Andre Cury stručnjak je za fudbalere koji igraju u Brazilu i on je zadužen da prati dešavanja na tržištu u ovoj zemlji ispred brojnih evropskih klubova.

Kada je Barci pomogao da prije pet godina angažuje zvijezdu brazilskog fudbala, Cury je obećan procenat od naredne prodaje. Dogovoreno je da dobije tri posto od bilo koje cifre za koju ga Barcelona proda.

Na kraju Cury zadovoljno trlja ruke. Dobio je vjerovatno najveću sumu ikad i na njegov račun je "leglo" čak 6,6 miliona eura.

Pokušao je katalonski tim međutim da ospori dogovor sa Curyjem tvrdeći da je Neymarov odlazak izmijenio okolnosti ugovora, ali prema navodima Cadena Sera, na kraju je ovaj skaut ipak isplaćen.

Cury je kao i Neymar završio saradnju sa Barcelonom, ali usprkos tome katalonski tim i dalje pomno prati brazilsko tržište, pa su tokom ljeta u svoj tim doveli fudbalera Gremija Arthura Mela.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

epa
kako ciganski ako ste dogovorili treba da isplatite i vi i bilo koji drugi klub a ne osporiti pa kad dodje na sud onda isplatite budite gospoda i postujte usmene kao i pismene dogovore...
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti