Chelsea je donio odluku o Higuainu
Argentinski napadač je odigrao ukupno 11 utakmica za Chelsea. Ukupno je postigao tri pogotka (Foto: EPA)

Žele ga u klubu

Chelsea je donio odluku o Higuainu

Midhat Šljivak

Menadžer Chelseaja Maurizio Sarri otkrio je danas šta klub namjerava učiniti sa argentinskim napadačem Gonzalom Higuainom.

Argentinac je došao na posudbu iz Juventusa, a Chelsea će imati mogućnost dodatne posudbe na jednu sezonu za 15.5 miliona funti ili kompletnog otkupa ugovora za 31 milion funti.

Sarri je saopštio kako klub želi da zadrži Higuaina, ali da je iskusnom napadaču potreban dodatni napredak.

"Mora napredovati fizički i mentalno i vjerujem da će nam biti koristan u završnici sezone. Nije lako navići se na Premier ligu. Isti problem je imao Luis Suarez kada je stigao u Liverpool. Postigao je samo četiri gola, a kada se navikao dodao je još 17. Napadačima nije lako da se odmah snađu u Premier ligi", rekao je Sarri, te je dodao:

"Vjerujem da mu treba vremena. Smatram da je sposoban pružiti još mnogo. Tu je jost i Giroud , a s obzirom na tempo igre on i Olivier Giroud su nam potrebni", istakao je Sarri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Higuainova sudbina zavisiće i od odluke FIFA o zabrani transfera ekipi Chelseaja kojeg je nedavno dobio londonski klub.

Sada je sve u procesu žalbe, a konačna odluka će biti donijeta tokom aprila.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi