Chelsea: Josea ćemo uvijek voljeti i poštovati

Danas raskinut ugovor

Chelsea: Josea ćemo uvijek voljeti i poštovati

Edmir Škorić

Londonski Cheslea i zvanično je objavio raskid ugovora s Joseom Mourinhom.

Mourinho je danas dobio otkaz nakon serije loših rezultata. Prvo su to objavili brojni mediji, a onda je stigla i zvanična ponuda na stranici Plavaca.

"Svi u Chesleaju žeimo da se zahvalimo Joseu za njegov veliki doprinos od ljeta 2013. godine, kada se vratio u klub. Njegova tri naslova prvaka, FA kup, Community Shield i tri Liga kupa u dva mandata govore da je najuspješniji menadžer u našoj 110-godišnjoj historiji Ali i Jose i Uprava složili su se da nije bilo dobrih rezultata ove sezone i obje strane su odlučile da se raziđu", navodi se na stranici Chelseaja, gdje još piše:

"Klub želi naglasiti kako nas Jose ostavlja u dobrim odnosima i da će uvijek  biti voljen, poštovan i značajna figura Chelseaja. Njegov povratak na Stamford Bridge će uvijek biti toplo pozdravljen. Do izbora novog trenera neće biti dodatnih komentara".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mourinho će inkasirati više od 30 miliona funti zbog otkaza jer ima ugovor s Chelseajem, a njegov privremeni nasljednik vjerovatno će biti Guus Hiddink. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.