Chelsea krenuo u "nemoguću misiju"
Mladi štoper je jedan od najtraženijih na tržištu (Foto: EPA)

Žele Francuza, ali...

Chelsea krenuo u "nemoguću misiju"

M. Šljivak

Londonski Chelsea počeo je pregovore o prvom ovoljetnom transferu.

Tim sa Stamford Bridgea želi pojačati defanzivni dio tima tokom ljeta, a prvi na listi želja londonske ekipe je francuski fudbaler Clement Lenglet.

Ovaj 23-godišnji štoper je igrama u dresu Seville privukao ogromnu pažnju na sebe. Interes za njegove usluge pokazuju Arsenal, Barcelona, Manchester United i Real Madrid, a u trku se uključio i Chelsea.

Direktorica Plavaca Marina Granovskaia obavila je pregovore sa predstavnicima francuskog fudbalera. Postavila je ponudu na stol i sada se čeka odgovor od mladog fudbalera.

Međutim, Chelsea neće lako doći do Lengleta. Činjenica da je jedan od najtraženijih defanzivaca Evrope značajno otežava njegovo dovođenje jer su i ostale ekipe u konstantnom kontaktu sa menadžerima ovog fudbalera i transfer za Plavce izgleda kao nemoguća misija.

Lenglet je član Seville postao u januaru 2017. godine. Stigao je iz Nancyja za samo pet miliona eura i pokazao se kao pravi potez rukovodstva tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada je pred njim još jedan veliki transfer čak i brže nego što je očekivao u dosadašnjoj karijeri.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi