Chelsea može dodatno zaraditi na transferu Hazarda, ali se moraju ispuniti tri uslova
Hazard bi trebao 13. juna zvanično predstavljen na Santiago Bernabeu

Treći uslov je posebno zanimljiv

Chelsea može dodatno zaraditi na transferu Hazarda, ali se moraju ispuniti tri uslova

S. Pašalić

Nakon što se mjesecima pisalo o tome, Eden Hazard je jučer i zvanično postao novi igrač Real Madrida.

Belgijanac je tako nakon sedam godina odlučio da napusti Stamford Bridge i preseli se u Madrid, a Kraljevski klub će Chelseaju platiti 100 miliona eura.

Hazard će potpisati ugovor na pet godina, a Chelsea će osim ovih 100 miliona eura imati priliku da zaradi još dodatnih 30 miliona od bonusa.

Naime, postoje tri uslova koja se moraju ispuniti da bi Plavci dobili ovu sumu novca.

Kao prvo, Hazard mora odigrati određeni broj utakmica što je realno i da uradi. Drugi uslov je da se Real Madrid kvalifikuje za Ligu Prvaka.

Treći uslov je možda i najzanimljiviji, a to je da se Eden Hazard nađe među finalistima za Zlatnu loptu naredne godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poznato koliko će po minuti Eden Hazard zarađivati u Real Madridu

Veoma dobar ugovor dobio je i Hazard koji će biti jedan od najplaćenijih igrača današnjice. Belgijanac će godišnje u Realu zarađivati 19,2 miliona funti što je znatno više nego što je imao u londonskom klubu.

To znači da će mjesečno Hazard inkasirati 1,73 miliona funti, a na sedmičnoj razini ta suma iznosi 400.000 funti. Samo za jedan dan ugovora u Real Madridu ovaj igrač će zarađivati 57.142 funti, po satu je to 2.380 funti, a po minuti 39 funti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi