Chelsea sprema pravu transfer bombu: Spremni su izdvojiti čak 120 miliona eura za jednog nogometaša

I sam nema ništa protiv transfera

Chelsea sprema pravu transfer bombu: Spremni su izdvojiti čak 120 miliona eura za jednog nogometaša

Samir Mlaćo

Chelsea sprema veliki transfer na kraju sezone, a radi se o dovođenju zvijezde Napolija Victoru Osimhenu.

Engleskom timu je potreban vrhunski napadač, jer se londonski klub muči problem sa realizacijom.

Plavci su ove sezone u Premier postigli 22 pogodaka na 13 mečeva i jasno je da je potreban kvalitetan napadač koji će tako i povećati bodovni saldo.

Britanski mediji navode da je londonski klub ima dovoljno novca za realizaciju transfera već u januaru i da će sve učiniti da se ostvari. Spremni su ponuditi čak 120 miliona eura, što je iznos na koji će Napoli pristati.

Navodno i sam nogometaš pozitivno gleda na eventualni transfer u engleski tim i sviđa mu se projekat koji planiraju u Chelseaju.

Osimhen važeći ugovor sa Napolijem ima do juna 2025. godine, a stigao je iz francuskog Lillea 2020. godine. Opravdao je očekivanja i postao jedna od glavnih zvijezda u timu, no svakako da mu je potreban i novi izazov.

Oglasi

Zanimljivo da je Napoli za njegove usluge platio 75 miliona eura, a sada bi mogao puno veći iznos i ovaj posao odraditi na najbolji mogući način.

Chelsea drži sredinu tabele, ali prijeti im oduzimanje bodova

Chelsea trenutno zauzima desetu poziciju i ima na svom kontu tek 16 bodova, što sigurno ne može zadovoljiti navijače. U mnogim utakmicama njihovi ljubimci su ih razočarali, a nedavno su im stigle nove šokantne vijesti.

Naime, popularnim Plavcima prijeti moguće oduzimanje bodova, a odnosi se na period kada je prvi čovjek kluba bio Roman Abramovich.

On je bio glavni finansijer kluba, no engleski mediji prenose da su zabilježena stroga kršenja pravila.

Sve su otkrili novinari Guardiana, ali i njihovi internacionalni partneri. Stručnjaci predviđaju potencijalnu kaznu za Chelsea.

Oni tvrde da će kazna najvjerovatnije biti oduzimanje bodova od strane čelnika Premiershipa, ali još uvijek ne znaju koliko bodova bi im moglo biti oduzeto.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Otkriven je niz uplata vrijednih desetine miliona funti tokom jedne decenije, a usmjereni su preko offshore računa koji pripadaju Abramovichu.

Čini se da su transakcije bile u korist Chelseaja, što dovodit do pitanja jesu li bile prijavljenje u računima koji su dostavljeni nadzornim organima", pišu engleski mediji.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi