Najgora sudijska odluka svih vremena napravljena je sinoć na Stamford Bridgeu

Navijači su zbunjeni

Najgora sudijska odluka svih vremena napravljena je sinoć na Stamford Bridgeu

Edmir Škorić
Teme:

I sudije su ljudi, znaju da pogriješe, ali pogreška na Stamford Bridgeu pomoćnog sudije je neshvatljiva, mada na kraju nije skupo koštala Chelsea u utakmici protiv Brightona.

Chelsea je ugostio Brighton i slavio je sa 1:0 golom Jacksona u meču Liga kupa. Plavci nisu u naročito dobroj formi, ali izabranici Mauricija Pochettina uspjeli su sinoć sjajni De Zerbijev tim zaustaviti pred svojim navijačima i nastaviti takmičenje u Liga kupu.

Ova utakmica ostaće upamćena i po najgoroj odluci sudija. U nadoknadi vremena Enzo Fernandez je poslao loptu za Armanda Broju, no sudija je označio ofsajd.

Odluka koja je šokirala sve, naročito Pochettina na klupi, a kako i ne bi kada je Broja bio na svojoj polovini trena, pa shodno tome nikako nije mogao biti u nedozvoljenoj poziciji.

Da stvar bude gora, Pochettino je zbog prigovora dobio žuti karton, ali sreća i Chelseaja i pomoćnog sudije je da je rezultat ostao isti, inače bi se dugo raspravljalo o pogrešci.

Oglasi

VAR se ne koristi u mečevima Liga kupa, tako da sve odluke donose isključivo sudije na terenu, a očito neki od njih ne znaju osnovna nogometna pravila.

Chelsea je inače za rivala u drugom kolu dobio Blackburn, a u ponedjeljak u novoj premierligaškoj utakmici gostuje Fulhamu.

Londonski klub je ostvario tek jednu pobjedu u prvih šest kola, te je sa pet bodova smješten na 14. mjesto na tabeli i definitivno mu trebaju vezane pobjede kako bi se vratio "u život".

Mogao bi to sada napraviti jer osim Fulhamu gostovat će i slabašnom Burnleyju.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi